Apple iOS 14.4.1 büyük felaketi önledi: iPhone kullananlar dikkat

Google iOS uygulamalarını güncellemeye başladı

Küresel çapta güvenilir şirketler içerisinde bulunan Apple iOS 14.4.1 sayesinde büyük bir faciayı önledi. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Apple iOS 14.4.1 güncellemesi uzun bir süredir bekleniyordu. Güvenlik açısından risk oluştuğu yavaş yavaş ortaya çıkmıştı. Google ve Microsoft güvenlik araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda bazı önemli risklere dikkat çekildi.

Bu problemlerin en başında Safari tarayıcısı geliyordu. Bildiğiniz üzere Apple tarafından kullanılan Safari tarayıcı izinsiz kod çalışmasına neden oluyordu. Bu izinsiz kod çalıştırma tüm bilgisayarların ele geçirilmesine neden olabilirdi. Apple tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte bunun bir güncelleme sayesinde giderilmesi kararlaştırıldı.

Apple iOS güncellemeleri kullanıcıları büyük zarardan kurtaracak

Yapılan çalışmalar sonucunda Apple iOS güncellemelerinin kullanıcıları son derece büyük bir zarardan kurtaracağı ortaya çıktı. En güvenli işletim sistemleri içerisinde yer alan iOS ne yazık ki bu defa sınıfta kalmıştı.

Apple iOS 14.4.1

Hackerlar cihazınızda Safari aracılığı ile kod çalıştırırsa bu aynı zamanda tüm bilgilerinize erişim sağlayabilecekleri anlamına geliyor. Erişilebilecek bilgiler içerisinde banka şifreniz ve çeşitli hesap detaylarınız yer alıyor. Elbette böyle birşeyi hiçkimse istemez. Apple konuyla ilgili hızlıca güncelleme başlatarak durumu düzeltti.

Apple, çocuklar için özenle seçilmiş podcast koleksiyonları ekliyor

Dağıtılan bu güncellemeyi almak istiyorsanız Apple cihazınızın ayarlar bölümünden yazılım güncelleme seçeneklerine bakmanız yeterli olacaktır. Burada güncelleme kendiliğinden yapılmışsa sizin bir müdahalede bulunmanıza gerek yok. Peki sizce iOS işletim sistemi gerçekten de güvenilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.