OVHcloud alev alev!

OVH Cloud Fire 600x315 1

Fransa merkezli bulut bilişim şirketi OVHcloud ‘ın Strazburg’daki veri merkezlerinden birinde yangın çıktı. Yangın nedeniyle birçok web sitesi hizmetlerinde sorun yaşıyor.

Sabah saatlerinde çıkan yangın tam 6 saat sürerken yangın çok fazla hasara neden oldu. Can kaybı yaşanmazken yangını söndürmek için 44 araç görev aldı. OVHcloud nedir, yangın çıktı da ne olacak, nasıl etkileneceğiz diye soruyorsanız, öncelikle Amazon Web Hizmetleri, Microsoft Azure ve Google Cloud ile kafa kafaya rekabet edebilen Avrupa’nın en büyük bulut hizmet sağlayıcısı. Özellikle sitelerde yer alan WP Rocket ve Imagify gibi eklentilerin yer aldığı veri merkezi. Bu yüzden Türkiye’de dahil birçok sitede açılmama veya yavaşlamalar görüldü. Yangın söndürülmüş olsa da hasar çok büyük. Veri merkezini adlandırdıkları SBG2 ve SBG1’in büyük bölümü hasar gördü. Özellikle SBG1‘de çok hasar var. SBG3 ve SBG4 güvende ancak bugün yeniden başlamayacak bu bölümdeki iyileştirmeler devam ediyor.

OVHcloud alev alev!

Şirket CEO’su Octave Klaba Twitter’da yaptığı açıklamada, “Yangın SBG2’yi yok etti. SBG1’in de bir bölümü hasar gördü. İtfaiyeciler yangının SBG3’e yayılmasını engellemeye çalışıyor. SBG4 etkilenmedi” yazdı ve şunları ekledi: “Şu anda tesise giremiyoruz. Bu yüzden SBG1, SBG3 ve SBG4 çalıştırılamıyor.”

Bu durumdan etkilenen birçok Türk sitesi de bulunuyor. Çözümün ne zaman sağlanacağı bilinmezken bazı siteler farklı eklenti yazılımlara yönelmiş durumda.

100 TL’ye kadar alabileceğiniz en iyi mouse padler