Apple iOS 12 kullanım oranlarını açıkladı

ios 12

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Apple, iOS kullanım oranlarını güncelledi. Son rakamlara göre iOS 12 kullanım oranı yüzde 80’in üzerine çıktı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektörünün lider isimlerinden biri olan Apple, iOS kullanım oranına dair yeni veriler yayınladı. Malum, pazarın geneline baktığımızda hakim olan iki mobil işletim sistemi olduğunu görüyoruz. Bunlardan birisi iOS, diğeri ise Android. Bir ara Microsoft’ta Windows ile olan pazar payını yüzde 5 seviyelerine kadar çıkarmayı başarmıştı. Fakat şu aralar Windows Phone tamamen ölü bir işletim sistemi diyebiliriz.

Sektörde hakim olan iki işletim sistemi arasında ise Android’in iOS’e karşı büyük bir üstünlüğü var. Bu durumun temel nedeni ise Apple’ın iOS’i sadece kendi cihazlarına özel bir işletim sistemi olarak sunması.

iOS 12 kullanım oranı artıyor

Android açık kaynak kodlu olduğu için bu işletim sistemini tüm akıllı telefon üreticileri kullanabiliyor. Fakat iOS kullanmak istiyorsanız, tek yol Apple logosuna sahip bir cihaz satın almak.

Peki Apple’ın en güncel mobil işletim sürümünü kaç kişi kullanıyor? Cupertino merkezli şirketin açıkladığı son verilere göre iOS 12 kullanım oranı yüzde 80’in üzerine çıkmış durumda. Yani iOS 12’yi destekleyen her 5 cihazdan 4’ü bu sürüme güncellenmiş.

Android’in son sürümü olan Pie’ı kullanan cihaz sayısı ise hala yüzde 1 seviyelerinde. Bu durum iki işletim sistemi arasındaki en büyük farkı da gözler önüne seriyor.