Android mobil pazarı ele geçirmeye başlıyor: %81.2

android rekabeti

Genel olarak sürekli akıllı telefonlar ve markalar rekabeti ile gündeme geliyor. Ancak işin arkaplanında ciddi bir işletim sistemi rekabeti var. IDC, Android’in 2015 verilerini açıkladı. Detayları haberimizde.

android-rekabeti

Google tarafında Android, Apple tarafında iOS ve Microsoft tarafında Windows Phone ciddi bir rekabet içerisinde. Gerek telefonların satış rakamları, gerekse mobil platformların kullanım oranı her geçen gün daha da kızışıyor.

Popüler analiz şirketi IDC, mobil platformların güncel kullanım oranlarını açıkladı. 2015 rakamlarına göre Android, iOS, Windows Phone ve diğer platformların satılan ürün adedini ve pazardaki payını görebilirsiniz.

2015 yılı rakamlarına göre Android, %81.2 kullanım oranına ulaşmış durumda. Diğer platformlara geçmeden önce bu rakama dikkatinizi çekmek istiyoruz. Dünya genelinde her 100 mobil cihazdan 81’inde Android işletim sistemi bulunuyor. Buna rağmen Android üreticileri mali krizlerden bir türlü çıkamıyor. Android’e en yakın rakip Apple’ın iOS platformu. iOS, dünya genelinde %15.8’lik bir paya sahip. Windows Phone %2.2, diğer platformlar ise %0.8 olarak dikkat çekiyor.

Tabloda aynı zamanda 2019 yılına ait tahmini veriler de bulunuyor. Ancak o tarafta da şaşılacak bir gelişme bulunmuyor. 2019 rakamlarına göre Android %82.6, iOS %14.1 ve Windows Phone için %2.3’lük bir tahmin yapılmış.

android-pazar-payi

Facebook canlı yayın yapma özelliğini aktif ediyor!