Apple Intelligence, Vision Pro’ya Geliyor

apple vision pro

Vision Pro’yu kullanıcılar için daha cazip hale getirmeye çalışan Apple, yeni yapay zeka programı Apple Intelligence’ı Vision Pro’ya getiriyor.

Bildiğiniz gibi Apple heyecan verici bir dönemin kapısını aralamak üzere. ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI ile güçlerini birleştiren şirket, çok yakında kullanıcılarına gelişmiş yapay zeka özellikleri sunmaya başlayacak. Apple Intelligence adı verilen bu yapay zekanın, iPhone ve iPad’deki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirmesi bekleniyor.

Ancak Apple Intelligence’tan yararlanacak Apple cihazları bunlarla sınırlı kalmayacak. Şirket, bu yapay zeka özelliklerini kısa süre önce piyasaya sürdüğü AR/VR başlığı Vision Pro’ya da getiriyor.

apple intelligence

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre Vision Pro’nun satış rakamlarını yukarı çekmeye çalışan Apple, önümüzdeki dönemde bu cihazla ilgili birkaç önemli hamle yapacak. Bunlardan biri de Apple Intelligence özelliklerinin Vision Pro’ya da eklenmesi olacak. Amerikalı teknoloji devi, bu yapay zeka özellikleri sayesinde Vision Pro’nun kullanıcılar için daha cazip bir cihaza dönüşeceğine inanıyor.

Vision Pro kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da bu ilgi satış rakamlarına tam olarak yansımadı. Cihazın 3500 dolarlık fiyat etiketi, böyle bir cihaza sahip olmak isteyen pek çok kişi için caydırıcı bir unsur oldu. Ancak Mark Gurman’ın da dikkat çektiği üzere şirket bu sorunu da ortadan kaldırmaya çalışıyor. Mevcut Vision Pro’nun 3500 doların çok altına inmesi pek mümkün olmasa da Apple bu cihazın daha düşük fiyatlı bir versiyonunu geliştiriyor. Bu yeni versiyon tek başına çalışmayacak ve bir iPhone ya da iPad’e bağlantı gerektirecek. Ancak bu kablolu bağlantı sayesinde fiyattan epey kısacak.

nubia Red Magic 9S Pro+, Performans Sıralamasında Zirveyi Aldı