Apple ilaç izleme özelliğini hayata geçiriyor

Apple mühendisleri casusluk davaları

Apple, dünkü lansmanın ardından yaptığı duyuruya göre, insanlara iPhone sağlık uygulamasına ilaç almalarını hatırlatmak üzere yeni bir araç ekliyor.  Ayrıca Apple Watch da ek bir uyku izleme özelliği alacak.

Apple ilaç izleme özelliğini hayata geçiriyor. Yeni ilaçlar uygulaması, kullanıcıların bir ilaç şişesi üzerindeki etiketi tarayarak veya bir ilaç listesinde arama yaparak aldıkları ilaçları uygulamaya eklemelerine izin verecek. İnsanlar aldıkları her ilaç için özel programlar oluşturabilecek ve ilaçlarını ne zaman almaları gerektiğini hatırlatması için uygulama üzerinden uyarılar düzenleyebilecek.

Apple ilaç izleme

Şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma açılmak üzere, uygulama ayrıca, kullandıkları ilaçlar arasında herhangi bir tehlikeli etkileşim olması durumunda kullanıcıları uyaracak.

Apple ilaç izleme

Apple ilaç izleme özelliğini hayata geçiriyor

watchOS 9 ayrıca, şirketin artık kullanıcıların REM veya derin uyku gibi farklı uyku aşamalarında olduğunu izleyebileceğini söylediği uyku özelliğinde bazı güncellemeler de içeriyor. Yine de uyku aşamalarını izlemek zor – uzmanlar bunun genellikle yanlış olduğunu ve insanların giyilebilir bir cihazın aldıkları uyku türü hakkında söylediklerini çok fazla ciddiye almamaları gerektiğini söylüyor. Giyilebilir cihazlar, birinin uykuda geçirdiği süreyi hesaplamada genellikle daha iyi (Apple Watch da bunu zaten ölçüyor).

Apple ilaç izleme

Ufukta görünen diğer yeni sağlık özelliklerinden biri ise Apple Watch’ta doğurganlık takibi için kullanılabilecek bir sıcaklık sensörü olacak (Vücut ısısı adet döngüsü boyunca değişir ve cihaz, birinin ne zaman regl olacağını veya hamile kalacağını tahmin etmeye yardımcı olabilir.)

Apple, Mac’te görüntülü sohbetler için yeni bir ayar sundu