Samsung Galaxy Watch modelleri kan basıncı izleme özelliğine kavuştu!

Samsung Blood Pressure monitoring app 1024x576 1

Samsung Galaxy Watch modellerinin bazıları aldığı güncelleme ile birlikte kan basıncı izleme özelliğine kavuştu!

Sağlık konusunda Apple’dan feyz alan Samsung, giyilebilir teknolojileri için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Galaxy Watch için geçtiğimiz hafta el yıkama uygulaması yayınlayarak COVID-19’dan korunmayı sağlayan Güney Koreli firma, şimdi de kan basıncı izleme özelliğini getirdiğini duyurdu.

Galaxy Watch 2 ve sonrası modellere gelen güncelleme ile artık kullanıcılar kan basınçlarını anbean ölçebilecek. Bu özelliği getirebilmek için Samsung’un Tıbbi Cihaz Yazılımları lisansı (SaMD) ve Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı’ndan (MFDS) izin alması gerekiyordu.

Apple Watch EKG uygulaması ve düzensiz ritim bildirimi Türkiye’ye geliyor

Bu özelliği kullanmak için, kullanıcının önce sensörü geleneksel bir tansiyon ölçme manşonuyla kalibre etmesi gerekiyor. Daha sonra, kullanıcı kan basıncını her ölçmek istediğinde, Kalp Atış Hızı İzleme sensörlerinden aldığı verilerden nabız dalga analizini kullanacak. Böylece verileri kalibrasyon değeri ile analiz edecek ve kan basıncı seviyesini hesaplayacaktır. Samsung, doğruluğu sağlamak için bu sensörü her 4 haftada bir kalibre etmenizi öneriyor.

kan basıncı izleme

Samsung Health Monitor uygulaması daha sonra bu ölçümleri zaman içinde izleyebilecek ve daha sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olmak için kullanıcıya bu verilerin analizini sağlayacak. Samsung’un yeni sağlık özelliğini kullanabilmek için uygulamayı güncellemeniz yeterli olacak. Diğer Galaxy Watch modellerine bu özelliğin gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Samsung’un bu hamlesine Eylül ayında Apple’dan cevap gelecek gibi görünüyor. EKG özelliği ile Apple Watch’un sağlık özelliğini arşa çıkaran Apple’ın, Apple Watch Series 6 ile neler sunacağı büyük merak konusu. Bakalım Cupertinolu teknoloji devi bu yıl akıllı saatine tansiyon ölçme özelliğini entegre edebilecek mi? Eğer bu gerçekleşirse her tansiyon hastanısının sağlığı için Apple Watch alması için büyük bir zemin hazırlanabilir.