Apple, HomePod için 3 yeni video yayınladı

homepod

Akıllı hoparlör pazarının yeni isimlerinden biri olan Apple, HomePod’u satışa sunmanın heyecanını yaşıyor. 350 dolarlık satış fiyatıyla, segmentindeki akıllı hoparlörler arasında en pahalısı olan HomePod için 3 yeni video yayınlandı.

Apple, HomePod için kullanım kılavuzu yayınlıyor

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız, Apple’ın yeni çıkardığı her bir ürünün ardından resmi YouTube hesabından o ürün ile ilgili videolar paylaşmasına da alışıksınızdır. Genel itibari ile paylaşılan videolar, Apple’ın yeni ürününün öne çıkan özelliklerine odaklanırdı. Fakat HomePod için yayınlanan videolar, reklam amacından ziyade bir kullanım kılavuzu görevi görüyor.

Yayınlanan videolarda HomePod ayarlarının iPhone üzerinden nasıl yapılacağı, hoparlörün üzerinde yer alan dokunmatik panelin nasıl kullanılacağı ve Siri ile nasıl müzik çalınabileceği gözler önüne serilmiş.

İlgili videolara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Şunu da dip not olarak hatırlatalım. HomePod hali hazırda ülkemizde resmi olarak satışa sunulmuş değil. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde de satışa sunulmayacak. Fakat ABD’de bile 349 dolar olan bir cihazın, ülkemizde 2000TL civarında bir fiyata satılmasını beklemek, pek de sürpriz olmaz.

Burada asıl sorulması gereken şeyse, asgari ücretin 1600TL dolaylarında olduğu bir ülkede, kim kalkıp da 2000TL’yi bir hoparlöre verir. Hali hazırda Türkiye’de iPhone X’in peynir ekmek gibi satılmadığını biliyoruz. Muhtemelen aynı şey HomePod’un da başına gelecektir. O yüzden Apple’ın Türkiye pazarı için acele etmesine pek de gerek yok.

İşte Sony’nin yeni amiral gemisi modeli