HomePod nedir? Ne işe yarar?

homepod 1

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın geçtiğimiz gün tanıttığı HomePod nedir? Bu akıllı hoparlör günlük yaşamımızda bizlere ne gibi kolaylıklar sağlayacak?

Akıllı hoparlör pazarının 2016 ile birlikte ivme kazandığı zaten bilinen bir gerçekti. Amazon’un önderlik ettiği bu sektör, kısa sürede önemli bir hacme kavuşunca diğer teknoloji devlerinin de ilgisini çekmişti. Apple’ın da bu pazara yeni bir ürünle giriş yapacağı son bir kaç aydır kulaktan kulağa dolaşıyordu. Fakat söylentilerde özelliklerinden bahsedilen ile, Apple tarafından geçtiğimiz gün duyurulan HomePod hayli farklı bir yapıya sahip.

Evet, Apple akıllı hoparlörü HomePod’u geçtiğimiz gün WWDC’de resmi olarak tanıttı. Peki HomePod nedir? Ne işe yarar? İşte bu yazımızda Apple’ın yeni akıllı hoparlörünün özelliklerinden ve işlevlerinden bahsetmeye çalışacağız.

Fakat öncelikli olarak şunu bir kez daha hatırlatalım. Akıllı hoparlör pazarının şu andaki hakimi Amazon. Üstelik, Amazon ABD dışında öyle geniş bir pazar hacmine de sahip değil. Dolayısıyla Apple’ın global pazarda yapacağı hamleler, HomePod’un geleceği açısından büyük önem teşkil ediyor.