Galaxy S9 ve S9+’ın resmi kılıfları sızdırıldı

galaxy s9

Bu ayın sonunda gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi’nin en dikkat çekici detaylarından birisi de Galaxy S9 ve S9+’ın tanıtılması olacak. Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, daha önce yaptığı açıklamada S9 ve S9+’ın tanıtılacağı Unpacked etkinliğinin 25 Şubat’ta gerçekleşeceğini duyurmuştu. Fakat bu tarih gelmeden iki telefon hakkındaki pek çok detay ortaya çıktı.

Galaxy S9 ve S9+ için hazırlanan kılıflar ortaya çıktı

Şimdiye kadar sızdırılan bilgiler ışığında, S9 ve S9+’ın tasarımsal anlamda selefi modelleri andıracağını biliyoruz. Temel tasarım çizgisinde S8’in izinden gidecek olan S9 bazı farklılıklar içerecek. Bu farklılıklardan en önemlisi, S8’de kameranın yanında bulunan parmak izi okuyucusunun kameranın altına taşınması olacak. Keza bu farklılık Galaxy S9 ve S9+ için sızdırılan kılıf görsellerinde de net bir şekilde gözler önüne seriliyor.

Galaxy S9 ve S9+ için hazırlanan resmi telefon kılıflarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kılıfların şıklığı ya da kullanışlılığı tartışılabilir. Fakat bizim konumuz bu kılıfların S9 ve S9+’ın tasarım çizgisine ait içerdikleri ipuçları.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene hem S8’de hem de S8+’ta tek bir ana kamera bulunuyordu. Bu sene ise S9’te yine tek kamera bulunurken, S9+’ta ise çift ana kamera bulunacak. Böylece S9+, Note 8’den sonra Samsung’un ikinci çift kameralı telefonu olacak. Açık konuşmak gerekirse, Huawei gibi isimlerin 3 kameralı telefonlar üzerine çalıştığı bir dönemde, Samsung’un hala çift kamera konusunda bu kadar tutumlu davranması biraz garip.

Apple, HomePod için 3 yeni video yayınladı