Sony Xperia H8266 AnTuTu’da göründü

sony

Sony’nin 2018’de satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli gizemini hala koruyor. Önümüzdeki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenen modelin ismi bile henüz netleşmiş değil. Son günlerde AnTuTu gibi benchmark testlerinde ortaya çıkmaya başlayan Xperia H8266 model numarasına sahip telefonun Sony’nin yeni amiral gemisi modeli olduğu söyleniyor. Gerçekten de telefonun özelliklerine bakıldığında bu iddia son derece mantıklı görünüyor.

Xperia H8266, XZ1’i andırıyor

Son olarak geçtiğimiz gün AnTuTu’da ortaya çıkan Xperia H8266, Sony’nin yeni amiral gemisi modeli olduğunu bir kez daha ispatladı. Gücünü Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 845’ten alan telefon, sistemini 4GB RAM ile destekliyor. Min. 64GB’lık dahili depolama alanına sahip olan H8266, GPU tarafında ise Adreno 630’dan faydalanıyor. Kutudan ilk çıktığında Android 8.0 Oreo ile çalışacak olan telefonun ekran çözünürlüğü ise 2160 x 1080 piksel.

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bilgilerde ise telefonun arka tarafında 12MP’lik iki kamera ve ön tarafında ise 15MP’lik selfie kamerası bulunacağı iddia edilmişti. Elbette Sony’nin yeni amiral gemisi modeli ile ilgili en çok merak edilen nokta, telefonun nasıl bir tasarıma sahip olacağı.

Henüz ince çerçeveli tasarım anlayışını benimsemeyen Sony’nin 2018’de OmniBalance adını verdiği kaba tasarım çizgisinden vazgeçmesi bekleniyor.

Eğer Sony, yeni amiral gemisi modeliyle de müşteri kitlesini hayal kırıklığına uğratırsa, sektöre havlu atması da kaçınılmaz olacaktır.

Redmi Note 5 Pro özellikleri ve çıkış tarihi