Apple gözünü Hindistan üretim tesislerine dikti

a77

Son birkaç yıldır Apple, tedarik zinciri-parça üretimi konusunda çeşitli sıkıntılar yaşarken bunun önüne geçmek için üretim pazarlarında çeşitlendirmeye gidiyor.

Apple üretim konusunda sıkıntılar yaşamaya devam ederken, bunun önüne geçmenin yolu olarak gözünü Hindistan pazarına dikmiş durumda. Firma olduğunca Çin’den kurtulmak istiyor. Foxconn ve Pegatron gibi Tayvanlı tedarikçilerin Cupertino merkezli devin üretim sürecinde Çin’den uzaklaştırmada etkin olacak firmalar gibi gözüküyor. Bilmeyenler için hatırlatalımki zaten iPhone, iPad, Mac’ler ve diğerleri gibi ürünleri için üretim ve montaj sürecini Çin’den Vietnam ve iPhone gibi yeni bölgelere kaydırmaya çalışıyor.

Apple

Şu an itibariyle, bu farklı ülkelerden üretime başladı, ancak Hindistan’ın üretim sürecindeki rolünün önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde genişletilebileceği görülüyor. İlk iPhone ilk olarak 2017’de Hindistan’da toplandı, ancak COVID-19 nedeniyle yerel karantinalar, bölgenin tüm iPhone üretiminin yalnızca yüzde 3’ünü oluşturduğu anlamına geliyordu. Ancak şimdi, JP Morgan analistlerinin 2025 yılına kadar tüm iPhone’ların yüzde 25’inin yakında Hindistan’da üretileceğini iddia etmesiyle, bu rakam çok fazla çarpılacak gibi görünüyor.

Bu, temelde dört iPhone’dan birinin Hindistan’da üretileceği anlamına geliyor. Ayrıca marka, görünüşe göre bu yılın sonuna kadar iPhone 14 üretiminin yaklaşık yüzde 5’ini Hindistan’a taşımayı planlıyor. Öte yandan Çin’in Mac’ler, iPad, Apple Watch ve AirPod’lar da dahil olmak üzere tüm Apple ürünlerinin toplam üretiminin yaklaşık yüzde 25’ini kaybetmesi bekleniyor.

Realme yeni akıllı telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor