Apple geri dönüşüm planlarına bir yenisini daha ekledi

apple

Amerikalı teknoloji devi Apple, geri dönüşüme verdiği önemi gösteren oldukça dikkat çekici bir adım attı.

Apple geri dönüşüm planlarına bir yenisini daha ekledi. Apple, geçtiğimiz günlerde farklı ürünleri için kullandığı pil teknolojisinde önemli bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Şirket, önümüzdeki iki yıl içinde sadece geri dönüştürülebilir kobalt piller kullanacak.

apple 7

Cupertino merkezli dev, 2025 yılına kadar sadece geri dönüştürülmüş kobalt kullanacaklarını açıkladı. Bu hamle, markanın tüm tüketici elektroniği ürünlerini bu on yılın sonuna kadar karbon nötr hale getirme planının bir parçası. Ayrıca, Apple’ın farklı cihazlarında kullanılan mıknatıslarda geri dönüştürülmüş nadir toprak elementleri kullanırken, özel baskılı devre kartı tasarımı geri dönüştürülmüş kalay lehimleme ve altın kaplama temelinde olacak.

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

Apple geri dönüşüm planlarına bir yenisini daha ekledi

iPhone üreticisi, tedarik zincirinin tamamı ve her ürününün yaşam döngüsü dahil olmak üzere 2030 yılına kadar tamamen karbon nötr olma yolunda çalışıyor. Şirket, bu haftanın başlarında, markanın genel karbon ayak izi projelerine yatırımını ikiye katladığını duyurdu. Ancak, bu haber, geçmişte teknoloji devlerinin Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde çocuk ölümlerine neden olan kobalt madenlerinde çalıştırılmaya zorlanan suçlamalarını da gündeme getiriyor.

Apple "şimdi al sonra öde" hayal kırıklığı yarattı

Bu malzeme, tüketici elektroniği ürünlerinin güç kaynağı olan pillerde önemli bir bileşendir. 2022 yılında, Apple markalı ürünlerde kullanılan kobaltın yaklaşık çeyreği geri dönüştürüldü. Bu, 2021’e göre yıllık %13 artışa işaret etti. Şimdi ise şirket, geri dönüştürülmüş malzemelerden alüminyumun üçte iki, nadir toprak elementlerinin yaklaşık dörtte üçü ve tungsten malzemelerinin yaklaşık %95’i gibi oranlarda verim alıyor. Apple geri dönüşüm planlarına bir yenisini daha ekledi.

Xiaomi 13T Pro özellikleri netleşmeye başladı