Apple’a servet kazandıran robot!

Applea servet kazandıran robot

Teknoloji devi Apple’ın popüler iPhone modellerini geri dönüştürmek için kullandığı Liam, şirketin milyonlarca dolar tasarruf etmesini sağladı.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre geri dönüşüm projesi kapsamında firmanın normal şartlarda çöpe gidecek olan cihazlardaki materyalleri yeniden değerlendirmesini başaran Liam sayesinde milyonlarca dolarlık kazanım elde edildi.

Yapılan açıklamaya göre teknoloji devinin sadece geçen yıl yaklaşık 28 milyon kilogram ağırlığında cam, plastik, demir, kobalt, nikel gibi materyalleri Apple Renew benzeri projeler kapsamında yeniden kullanılmış. Bununla beraber şirketin en büyük tasarrufu ise cihazlarda bulunan altın ve bakır materyallerinden geldiği belirtiliyor.

Business Insider tarafından yapılan habere göre bu yıl geri dönüştürülecek yaklaşık 1000 kilogramlık altın materyalin 40 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor. 9to5Mac ise konuyla ilgili yaptığı tahminlerde yaklaşık 1 milyon 360 bin kilogram ağırlığındaki bakırın 6 milyon dolarlık bir tasarruf sağladığını belirtiyor.

Şirketin özellikle devre levhaları, yongalar ve benzeri diğer bileşenler için temel parçalar olan metallerin normal şartlarda yenilenebilir ya da ucuz kaynaklar olmadığı biliniyor. Şirketin bunu başarması da ne kadar ciddi bir tasarruf sağladığının en büyük kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji devi Apple’ın yaptığı bu geri dönüşüm hareketinin tüm firmalara sirayet etmesinin ise oldukça zaman alacağı görüşündeyim. Önümüzdeki yılların bize neler getireceğini beraber göreceğiz.

Aşağıdan teknoloji devinin robotu Liam‘ın nasıl çalıştığını gösteren videoyu izleyebilirsiniz;

[wpdevart_youtube]AYshVbcEmUc[/wpdevart_youtube]

Apple’ın şifresini kırmak için zorluyorlar!