Google karbon ayak izini azaltmak istiyor

google dogal

Teknoloji devi Google karbon ayak izini Dünya üzerinden mümkün olduğunca silmek istiyor. Tüm insanların doğayı katlettiği ve büyük iklim değişikliklerine neden olduğu günümüz dünyasında bu adımın, son derece anlamlı olduğunu söyleyebiliriz. İşte çevrecileri sevindirecek bu haberimizin detayları.

Google aldığı son dakika kararıyla geri dönüştürülebilir plastikleri kullanacağını açıkladı. 2022 yılına kadar Google tarafından kullanılacak bütün ürünler geri dönüştürülebilir maddelerden oluşacak. Böylece şirket, karbon salınımını önemli ölçüde azaltmayı planlıyor.

Google karbon ayak izini tamamen bitirmeyi planlıyor

Google’ın ürettiği bazı Nest cihazlarında geri dönüştürülmüş plastikler bulunuyor. Geri dönüştürülebilir bu plastikler, doğa için en az kirletici materyallerden birisi olarak görünüyor. Ayrıca Google şirketi, karbon nötr olarak adlandırılan bir sistemi de kullanacak.

Google karbon ayak izi

Şirket tarafından belirlenen bir diğer proje ise ulaşım ile ilgili oldu. Kuruluş, ürünlerini kargo ile karşı tarafa teslim ederken hiçbir şekilde deniz ulaşımını tercih etmeyeceğini söyledi. Bunun yerine Havayolu ulaşımı tercih edilecek. Havayolu ile yapılan ulaştırma faaliyetlerinin ciddi bir maliyete neden olduğu bilindiğine göre, muhtemelen şirket bunu çok uzun sürdürmeyecek.

Google tarafından geliştirilen projeler şimdilik bu kadar. Bu projeler sadece 2022 yılına kadar geçerli olacak. Daha sonraki dönemlerde ise muhtemelen yeni teknolojilerin kullanılacağı geri dönüşüm faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Peki sizce de Google bu projelerle çevreye önemli bir destek sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Fit yeni özelliklerle geliyor