Apple Gaming, Sony, Nintendo, Microsoft toplamından daha fazla para kazanıyor

Apple Gaming, Sony, Nintendo, Microsoft toplamından daha fazla para kazanıyor

Apple şirketinin son antitröst denemesi, Apple’ın oyunlardan Xbox sahibi Microsoft Corporation’dan, Nintendo Co’dan., Activision Blizzard Inc. ve PlayStation’ın üreticisi Sony Corp.’dan daha fazla kazandığın ortaya koydu. İşte detaylar.

Bu durum, App Store‘daki oyunlar üzerinden yapılan satışlarda %30’luk indirim sayesinde mümkün oldu. Bunun anlamı, Cupertino merkezli şirketin, tek bir oyun unvanına sahip olmamasına rağmen, oyun dünyasında önemli bir oyuncu haline gelmesi demek. Wall Street Journal’dan yapılan analiz, Apple’ın  mali yılda yalnızca Apple Gaming ile elde ettiği işletme karını 8,5 milyar dolar olarak ortaya koydu. Bu rakam diğer dört şirketin aynı dönemdeki oyun işletme gelirlerinden çok daha yüksek.

Ancak Apple, duruşma sırasında rakamların doğru olmadığını iddia etmişti. Şirket bunu, daha sonra App Store ile bağlantılı çok sayıda ortak maliyet hesaplarının dikkate alınmadığı için yaptığını iddia etti. Aslında analize göre, oyunla ilgili tüm gelir ortaya konmuştu, ancak olası maliyetin yalnızca küçük bir kısmından söz edilmişti.

Apple Gaming, Sony, Nintendo, Microsoft toplamından daha fazla para kazanıyor

Bir analiz firması olan Sensor Tower tarafından daha önce yayınlanan bir rapora göre, Apple’ın App Store’dan elde ettiği toplam gelir 15,9 milyar dolar olarak belirlenmişti. Bu da 8,5 milyar dolarlık rakamı toplamın %69’unu oluşturuyor. Apple’ın mahkeme kayıtlarında açıklanan faaliyet marjı hesaplaması göz önüne alındığında, şirketin App Store’dan o yıl yaklaşık 12,3 milyar dolarlık bir işletme karı elde ettiği ortaya çıkıyor. Duruşma sırasında yargıç, kısmen mobil oyun pazarının çok hızlı büyümesi nedeniyle Apple’ın tekel olmadığına ancak geliştiğine karar verdi.

İsrail casus yazılımı Türkiye’de: Hiç fark ettirmeden cihazlara sızıyorlar