Sony ve Nintendo, Microsoft’un İsteğini Reddetmiş

Xbox One güncellenecek

Microsoft’un birlikte bir oyun konsolu geliştirmek için Sony ve Nintendo’nun kapısını çaldığı, ancak her iki şirketin de bu teklifi kabul etmediği ortaya çıktı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bugün oyun konsolları konusunda zirvedeki iki firmadan biri. Ancak şirketin bu alandaki macerası rakipleri kadar eski değil. Şirket ilk konsolu Xbox’ı 2001 yılında satışa çıkarmıştı. Yeni çıkan bilgiler ise şirketin aslında çok daha farklı bir amaçla yola çıktığını gösterdi. Bu bilgilere göre Microsoft aslında kendi oyun konsolunu çıkarmayı değil, Sony ve Nintendo’yla birlikte çalışmayı planlıyormuş.

xbox one s 2

Kendi oyun konsolunu geliştirmeye karar vermeden önce hem Sony hem de Nintendo ile görüşen Microsoft, her iki firmaya da birlikte oyun konsolu geliştirmeyi teklif etmiş. Amerikalı teknoloji devinin teklifi, kendileri konsolun yazılımını geliştirirken, Sony ve Nintendo’nun da donanımı geliştirmesi yönündeymiş. Sonuçta ne Sony ne de Nintendo bu teklifi sıcak bakmadı ve Microsoft da kendi konsolunu geliştirme yoluna gitti. Şimdi dönüp bakıldığında alınan bu olumsuz cevaplar Microsoft için daha hayırlı olmuş gibi görünüyor. Zira Xbox’lar PlayStation’ların gerisinde kalsa da, son derece popüler cihazlar.

Microsoft Band 3 Çok Yakında Çıkacak