Apple Facebook ile ters düştü!

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Amerikalı teknoloji devi Apple ile sosyal medya devi Facebook arasında gerçekleştiği anlaşılan görüşmeler, Apple’ın yaptığı bazı hamlelerin de nedenini ortaya çıkarttı.

Apple Facebook ile ters düştü! Apple şüphesiz dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri. Şirketin bu kadar güçlenmesinin arkasında yatan temel sebep ise, kullanıcılar tarafından en güvenilir markalardan biri olarak görülmesi ve gerçekten de yapılan birçok hamlenin kullanıcılarının yararına olması.

Ancak bazen şirketler görünürde sadece kullanıcılarının güvenlik veya konforlarını düşündükleri için yaptıklarını açıkladıkları bazı şeyleri, arka planda bambaşka bir nedenle yapabilirler. İşte Apple’ın kullanıcılarına verilerinin depolanması konusunda sunduğu seçim imkanının arka planında da böyle bir durumun var olduğu konuşuluyor.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Son birkaç gündür ortaya dökülen belgelerde, Apple ile Facebook arasında 2016-2018 yılları arasında bir çeşit gelir ortaklığı görüşmelerinin yapıldığı anlaşıldı. İşte bu gelir metoduna göre iOS kullanıcıları Facebook’ta herhangi bir reklam görmeyecek ancak buna karşılık bir çeşit abonelik ücreti ödeyeceklerdi. Apple ise tabi ki bundan yine aslan payını alacaktı. Ancak bu gelir paylaşımında Facebook ile anlaşılamadı ve sosyal medya devi Apple’ın bu talebine olumsuz yanıt verdi.

Mark Zuckerberg Apple

Apple Facebook ile ters düştü!

İşte bu bilgilerin ortaya çıkmasından sonra Amerikalı teknoloji devinin geçtiğimiz aylarda uygulamaya koyduğu ve kullanıcıların hangi verilerinin takip edilebileceğini kendilerinin seçmesine imkan tanıyan yeni özelliği, Facebook’tan alınan bir intikam olarak değerlendirildi. Nitekim Facebook, Apple’ın bu yeni hamlesine ateş püskürmüş, gelirlerinin çok önemli bir şekilde azalacağından şikayetçi olmuştu. Gerçekten de Facebook, Apple’ın bu hamlesinden sonra milyarlarca dolar gelir kaybı yaşamıştı.

Apple, eski avukatlarına dava açtı!

Apple’ın gerçekten de bu hamleyi sırf intikam duygusuyla yaptığı tabi ki söylenemez. Ancak hem kullanıcılarını memnun edecek hem de geçmiş yıllarda kendine yardımcı olmayan bir şirketten öcünü alacak bir fırsat yakaladığı için bunu değerlendirmek istemesi de gayet ihtimal dahilinde.

Metallica solisti James Hetfield paylaşımı ile olay oldu