Apple çalışanı Epic Games hakkında itirafta bulundu

Apple çalışanı Epic Games hakkında itirafta bulundu

#AppleToo hareketini kuran eski bir Apple işçisi, Epic Games’i benzer şekilde emek karşıtı bir duruş sergilemekle suçladı. İşte tüm detaylar.

Apple bir süredir eski çalışanlarıyla problemler yaşıyor. #AppleToo hareketinin arkasındaki bir eski çalışan Epic Games’in de aynı şekilde işçi karşıtı duruş sergilediğini iddia ediyor. Washington Post, eski şirket çalışanı Cher Scarlett’in Epic’in bir işçi örgütünü desteklediği,  için kendisini işe almayı reddettiğini iddia ediyor. Epic, savunuculuk çalışmasının ayrıntılarını öğrendiğinde Cher Scarlett’i işe almaktan vazgeçmiş.

Apple çalışanı Epic Games hakkında itirafta bulundu

Epic sözcüsü Elka Looks, The Post’a yaptığı açıklamada herhangi bir yanlış yapmadığını söylüyor. Scarlett’in işçi hakları çabalarının işe alma kararında etkili olmadığını ve kendisinin faaliyetlerinin ayrıntılarını paylaşmadan önce şirketin zaten başka biriyle anlaştığını söylüyor. Kazanan aday basitçe “daha yüksek puan aldı” ifadesi kullanılmış.

İddialar doğru olsun ya da olmasın, Scarlett’in sözde taciz ve adaletsiz işyerlerine meydan okumasıyla tanındığı bir sır değil. 2015 ve 2016 yılları arasında cinsel tacizi açıklayarak Activision Blizzard’daki görevi kötüye kullanmaya dikkat çekmeye de yardımcı olmuştu. Scarlett’in ayrıca, düşmanca bir çalışma ortamı hakkında NLRB şikayeti de dahil olmak üzere şirkete karşı devam eden üç davası var. Şubat ayındaki bir başka NLRB şikayeti, Mozilla’nın o firmadaki iş başvurusuna karşı ayrımcılık yaptığını iddia ediyor.

Epic’e yönelik şikayet, teknoloji şirketleri ile daha iyi işgücü uygulamaları talep eden çalışanlar arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte geliyor. Amazon, Apple ve diğer şirketler sendikalaşma girişimleriyle mücadele ediyor ve uzun süredir bu markaların şikayette bulunan çalışanları işten çıkarabileceğine dair endişeler var.

Türk Telekom’dan ilk çeyrekte 9,5 milyar lira konsolide gelir