Nothing Phone (2a) 100 Bin Barajını Geçti

Nothing Phone (2a)

İki gün önce satışa sunulan Nothing Phone (2a), kullanıcılardan gördüğü ilgi sayesinde daha şimdiden önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

OnePlus’ın da kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, geçtiğimiz günlerde akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Nothing Phone 2’nin daha düşük maliyetli yeni bir versiyonu olan Nothing Phone (2a)’nın lansmanı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Telefon 12 Mart’ta da satışa açıldı. Yalnızca iki gün önce satışa sunulan telefon, daha şimdiden önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Nothings, sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak yeni telefonlarının daha şimdiden 100 bin sattığını duyurdu.

Telefonun daha satışa çıktıktan bir saat sonra 60 bin satması, telefona ilginin büyük olduğunu göstermişti. Sonraki 48 saat içinde de kayda değer bir satış rakamına ulaşılmış olması, Nothing telefonlarının ilgi çekmeye devam ettiğini gösterdi. Telefonun daha düşük bir fiyat etiketiyle gelmesi de buna yardımcı oldu elbette.

Nothing Phone

Nothing Phone (2a), 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz, çözünürlüğü ise 1084 x 2412 piksel. Telefonun arka yüzünde çift arka kamera bulunuyor. Bu çift kamera sisteminin ana lensi 50 megapiksellik OIS destekli bir sensör kullanıyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun 32 megapiksellik selfie kamerası ise Nothing Phone 2’de de gördüğümüz Sony IMX615.

Nothing Phone (2a), bu telefona özel olarak MediaTek ile birlikte geliştirilen Dimensity 7200 Pro’dan güç alıyor. Dimensity 7200’ün daha gelişmiş versiyonu olan bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefon, Nothing’in bugüne kadar kullandığı en büyük bataryayla geliyor. 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı ise 45 W. Son olarak işletim sistemine geldiğimizde karşımıza Android 14 tabanlı Nothing OS 2.5 çıkıyor.

Telefonun 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 329 euro’ya, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonu ise 379 euro’ya satışa sunuluyor.

iQOO Z9 Resmi Olarak Tanıtıldı