Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin DM’lerini sınırlamanıza izin verecek

Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin DM'lerini sınırlamanıza izin verecek

Sosyal medya platformları bu aralar kullanıcı gizliliği ve güvenliği gibi konulara fazlasıyla önem veriyor. Görünüşe göre Instagram da bu kapsamda yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Artık kullanıcılar Instagram’da kendilerini takip etmeyen kişilerin DM ve yorumlarını sınırlayabilecek. İşte detaylar.

Instagram, bu yaz İngiltere’deki siyahi futbol yıldızlarının, Euro 2020 finalini kaybetmesinin ardından ırkçı mesajlarla bombalanmalarıyla gündeme geldi. Bugün şirket, bu tarz zorbalıklarla karşılaşılmaması için yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu.  Instagram’ın odaklandığı konu kullanıcılar için sınırlar çizmek. Artık sizi takip etmeyen veya yakın zamanda sizi takip eden kişilerin yorum yapmasını veya DM göndermesini engelleyebileceksiniz. Bu özellik, bugün küresel olarak herkes tarafından kullanılabilir hale getirildi. Instagram özellikten en çok içerik oluşturucuların yararlanabileceğini düşünüyor. Tabii ki, yorumları veya DM’leri tamamen kapatmak da bir çözüm. Ancak Instagram, bunun kullanıcıların olumlu bir şekilde etkileşim kurma olasılığını tamamen ortadan kaldırdığı için bir alternatif daha sunuyor. Şirket ayrıca tanımadığı kişilerden çok fazla DM veya yorum alan kişileri uyarmanın da bir yolunu test ettiğini duyurdu.

Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin DM'lerini sınırlamanıza izin verecek

Ek olarak Instagram, Nisan ayında insanların rahatsız edici kelimeler, ifadeler ve emoji içeren DM’leri otomatik olarak filtrelemesine olanak tanıyan yeni bir özellik daha duyurdu. Bu özellik potansiyel olarak rahatsız edici kelimeler, emojiler ve hashtag’leri tespit edebiliyor.

Apple, iPhone cihazları taramasıyla ilgili endişelere yanıt verdi