iOS 11.4 ile iPhone kilidini açmak zorlaşıyor!

iOS 11.4

Apple, iOS 11.4 güncellemesi ile güvenliği en üst seviyeye çıkarmak için kolları sıvadı. iOS 11.4 ile artık iPhone’un kilidini açmak zorlaşacak. Hatta 7 gün boyunca kilidi açılmayan iPhone için PC gerekli olacak!

iPhone ve iPad cihazlarının güvenliğini sağlamak için yeni atılımlarda bulunan Apple, iOS 11.3’ün beta sürümlerinde USB cihazların güvenirlik seviyesini arttırmış ancak bu özelliği final sürümünde kullanıma sunmamıştı. Cupertinolu teknoloji devi bu özelliği yakında yayınlanacak olan iOS 11.4 ile kullanıma sunmayı planlıyor.

iOS 11.4 ile iPhone kilidini kırmak zorlaşıyor!

Apple’ın bu hamleyi yapmasında şüphesiz ki GrayKey adı verilen cihaz büyük rol oynadı. GrayKey sayesinde iPhone’u Lightning üzerinden cihaza bağladığınızda dakikalar içerisinde iPhone’un şifresi kırılabiliyordu.

Güncelleme ile gelecek olan yeni özellik sayesinde bu güvenlik açığı kapatılacağı gibi üzerine bir de şifreyi açma işlemi zorlaştırılıyor.

iOS güncellemesi ile 7 gün boyunca şifresi açılmayan iPhone’u tekrardan kullanabilmek için Windows PC veya Mac‘e bağlamanız gerekecek.

iPhone’u bilgisayara bağladıktan sonra tahminlere göre sizden iCloud şifreniz ve telefonun şifresinin girilmesi istenecek. Bu işlemlerden sonra iPhone‘un kilidi açılabilecek.

iOS uygulamaları için zorunluluk geliyor!

iOS 11.4

3. parti iPhone şifresi kıran cihazların önüne tamamen geçecek olan bu özelliğin, Mayıs sonunda veya Haziran aynının başında iPhone ve iPad sahiplerine sunulması bekleniyor.

Güncelleme ile ayrıca; birden fazla kablosuz hoparlörü aynı anda bağlamaya yarayan AirPlay 2 ve iCloud üzerinden iMessage özelliği kullanıma sunulacak.