Çin’de iPhone Satışları Yeniden Yükselişe Geçti

iphone 16 pro

Apple, son iki çeyrektir ciddi anlamda kan kaybettiği Çin’deki gidişatı tersine çevirmeyi başardı. Çin’de iPhone satışları yeniden yükselişe geçti.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Apple için o kadar da iyi geçmedi. Çin gibi önemli bir pazarda şirketin ciddi anlamda kan kaybetmesi, şirketin genel satış rakamlarına da yansıdı. Apple’ın Çin’deki bu düşüşü şirketi epey endişelendirirken, bunun ne kadar devam edeceği merak konusu oldu. Ancak görünen o ki bu öyle kalıcı bir düşüş değilmiş. Çünkü son bir iki çeyrekte aşağı doğru giden satış grafiği, bu çeyrekte tersine döndü. Paylaşılan son rakamlar, Çin’deki iPhone satışlarının yeniden yükselişe geçtiğini gösteriyor.

iphone 16

China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) adlı kurum tarafından hazırlanan rapor, Çinli olmayan telefon üreticilerinin ülkede sattığı akıllı telefon sayısını yüzde 52 arttığını gösteriyor. Bu yüzde 52’nin kaçı Apple’a ait bilinmiyor. Ancak söz konusu Çin’de satılan yabancı telefonlar olduğunda bir numarada iPhone geliyor. Bu yüzden bu 52’lik artışın önemli bir bölümüm iPhone satışlarından geldiği düşünülüyor.

Nitekim Apple da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak global satış rakamlarının yüzde 12 arttığını açıklamıştı. Şimdi Çin’den gelen bu yeni rapor bu artışın nereden geldiğini açıklığa kavuşturmuş oldu. Bu artışın arkasındaki en büyük sebebin ise Apple’ın fiyatlarda yaptığı indirim olduğu düşünülüyor. Amerikalı teknoloji devi Çin’de bazı iPhone modellerinde 320 dolara varan indirimler yaptı.

Honor 200 ve 200 Pro Resmen Tanıtıldı