Apple mühendisleri casusluk davaları ile karşı karşıya

Apple yeni parola sistemi

Apple mühendisleri casusluk davaları nedeniyle zor günler yaşıyor. Özellikle son dönemlerde Apple onların peşine düştü.

ABD’li teknoloji devi Apple mühendisleri casusluk davaları nedeniyle zor durumda. Bildiğiniz üzere şirket ürünlerini diğerlerinden daha farklı kılmak için bazı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonucunda üretilen bazı silicon çipler verimliliğin en üst seviyesi olarak görülüyor. Bunu buradan söylemesi kolay olsa bile aslında işin teknik detayları son derece karmaşık.

Diğer üreticilerden farklı olarak kendi yöntemlerini geliştiren Apple için tüm bunlar birer sır. Şirket mühendislerinin bu sırları başarılı bir şekilde korumasını istiyor. İşte tam da bu nedenle gizlilik sözleşmesi imzalamayan mühendisler işe başlayamıyor. Bu nedenle Apple teknik detayların yer aldığı birçok konuda gizliliğe önem veriyor.

Apple mühendisleri casusluk ile suçlanıyor

Yeni kurulan bir teknoloji şirketi olarak bilinen Rivos, büyük iddiaların tam ortasına yerleşti. Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre bu şirket işten ayrılan Apple mühendisleri ile iletişime geçti. Böylece onların sahip olduğu bilgiler şirkete aktarılmak istendi.

Apple mühendisleri casusluk davaları

Bununla ilgili çok fazla teknik sır olduğu söyleniyor. Apple ciddi miktarda teknik sırlara sahip ve bunları hiç kimseyle paylaşmıyor. Özellikle M1 ve A15 gibi büyük bir karmaşıklığa sahip özgün çiplerin tasarımları sır olmaya devam ediyor. Çip tasarımları ve teknik detayların korunduğu söylense bile yine de bunu sızdıran bazı mühendisler var.

Apple mühendisleri casusluk davaları

Bazı çalışanların Apple’ın şirket içi uygulamalarında saklanan en gizli özellikleri paylaştığı ifade edildi. Dosyalara kişisel cihazları aktarmak için bu mühendislerin AirDrop kullandığı ifade ediliyor. Bulut depolama sürücülerine kaydedilen bu veriler daha sonradan diğer şirketler ile paylaşıldı.

Apple’ araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

En ufak Apple sızıntısı bile şirkete milyonlarca dolarlık zarar verebilir. Hatta bunun milyar dolar seviyelerine ulaşması bile mümkün. Apple özellikle son dönemlerde mühendislere bu konuda çok fazla dava açmaya başladı.