Apple çalışanları sendika kuruyor!

Apple yakında maske gereksinimlerini kaldırabilir

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın New York’taki Grand Central Station mağazasındaki işçiler bir sendika kurmak istiyorlar. Mağaza çalışanlarının sendika kurma teklifleri başarılı olursa, teknoloji devinin ABD mağazalarından birindeki ilk sendikası olmuş olacak.

Apple çalışanları sendika kuruyor! Fruit Stand Workers United olarak bilinen personel grubunun, sendika seçimine hak kazanması için mağazadaki meslektaşlarının %30’undan destek imzası alması gerekli.

Starbucks ve Amazon‘daki personelin sendikalaşma çabalarını takip eden hareket ile ilgili Apple’dan resmi bir açıklama gelmedi.

Apple çalışanları

Talep edilen sendika için bir web sitesinde yapılan açıklamada, “Grand Central, ekibimizin mümkün olan en iyi yaşam standartlarına sahip olmasını sağlamak için bir sendikayı gerekli kılan benzersiz çalışma koşullarına sahip olağanüstü bir mağaza.’’ İfadesi kullanıldı. Liderlerinin ismi açıklanmayan çalışanlar kendilerini “devam eden Covid-19 salgını ve nesilde bir kez görülen tüketici fiyat enflasyonu ile olağanüstü zamanlarda” çalışıyor olarak nitelendirdi.

Apple çalışanları

Apple çalışanları sendika kuruyor!

Grup ayrıca tüm işçiler için 30 $ (23 £) asgari saatlik ücret, ek tatil süresi ve Grand Central lokasyonunda daha sağlam güvenlik protokolleri hakkında talepte bulundu.

Apple çalışanları

2009 yılında daha önceki birkaç sendikadan kurulan ulusal Hizmet Çalışanları Uluslararası Sendikası’nın bir üyesi olan Workers United ile bağlantılı olan kampanya Workers United tarafından desteklenen bir Starbucks sendikalaşma hamlesinin geçen yıl New York’ta kazanılan seçim zaferlerinin ardından ulusal çapta yayılmasıyla ortaya çıktı.

The Washington Post’a göre bu sendika kampanyası diğer Apple mağazalarındaki çalışanların da örgütlenmeye başlamasına sebep olabilir.

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor