Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Elon Musk ekonomi

Cuma günü geç saatlerde sunulan mahkeme belgelerinde Tesla CEO’su Elon Musk hakkında bir rapor ortaya çıktı. Görünüşe göre bir tweet yüzünden problem yaşanabilir. İşte tüm detaylar.

Bir grup Tesla hissedarına göre, bir federal yargıç Elon Musk’ın “yanlış ve yanıltıcı” açıklamalarda bulunduğuna karar vermiş. 2018’de Elon Musk şirketi hisse başına 420 dolardan özel olarak almayı düşündüğünü belirtmiş. Musk’ın “fon güvenceli” tweet’i, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile başını belaya soktu. Bu tweet yüzünden kendisine 40 milyon dolara mal olan bir anlaşma teklif edildi.

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Açıkçası davanın detayları güncel olarak sunulmuş değil. Bu nedenle söz konusu tweet ile günümüzde yaşanan problemin bağlantıları da net olarak bilinmiyor. Ancak açıklanan belgelere göre, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Edward Chen ayın başında Musk’ın “pervasızca ifadeler verdiği” sonucuna vardı. Toplu davaya dahil olan yatırımcılar, mahkemeden Musk’ın çelişkili ifadelerine son vermesini talep etti. Dosyalama aynı hafta içinde sonuçlandı. Cumartesi günü Musk’ın avukatı yatırımcıların iddialarını reddetti. CNBC’ye verdiği demeçte, “Elon Musk’ın Tesla’yı özel olarak almayı düşündüğü gerçeğini hiçbir şey değiştirmeyecek” dedi. Davadan kaynaklanan zararlar Musk ve Tesla tarafından ödenmesi gereken milyarlarca doları bulabilir. Dava şimdilik 31 Mayıs’a ertelendi. Tesla CEO’su son dönemde farklı farklı konular ile gündeme geliyor diyebiliriz.

Ele geçirilen Rusya drone’unun içinden koli bandı ve Canon DSLR kamera çıktı