Apple çalışanları isyanda! Bu nasıl iş?

Apple 50 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, şu sıralar çalışanları ile karşı karşıya gelmiş durumda. Restleşmenin sebebi ise oldukça ilginç: İşe geleceksiniz, hayır gelmeyeceğiz!

Apple çalışanları isyanda! Bu nasıl iş? Hayatımıza 2019 yılının sonuna doğru giren COVID-19 virüsü, dünyanın tamamına yakınında etkili oldu ve birçok alışkanlığın da kökünden değişmesine neden oldu. Buna göre belki de daha önce akla bile gelmeyecek bir gelişme yaşandı ve şirketler çalışanlarına ofise gelmemeleri söyleyerek evden çalışma yöntemine geçti.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Kimi şirketler bu yeni yöntemi iş günlerinin tamamı için uygularken, kimileri ise haftanın bir ya da iki gününün ofiste geçirilmesini yeterli kabul etti.

apple

Apple çalışanları isyanda! Bu nasıl iş?

Neredeyse 2 yıla yakın bir süre devam eden bu çalışma yöntemi, birçok şirket tarafından fazlaca benimsendi ve pandeminin etkilerinin ortadan kalkmaya başlamasına rağmen evden çalışmayı sürdürmeye karar verdi. Ancak aralarında Apple’ın da olduğu birçok şirket ise, haftanın belirli günlere işe gelinmesi belirli günlerinde ise evden çalışılması şeklinde planlanan hibrit çalışma modeline geçiş yaptı.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Bununla birlikte Apple çalışanlarının hibrit çalışma modelinden pek de hoşnut oldukları söylenemez. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, çalışanlardan salı, perşembe ve ekip liderleri tarafından belirlenecek üçüncü bir gün daha işe gelmeleri istendi. Bununla birlikte bir araya gelerek Apple Together isimli bir platform kuran çalışanlar ise, 3 günün çok fazla olduğunu ve daha esnek çalışmanın kendilerini daha fazla motive ettiğini söylüyor. Bakalım son derece ilginç bir konuya sahip bu restleşmeyi hangi taraf kazanacak?

Motorola yeni Edge modellerini 8 Eylül’de tanıtacak