Apple çalışanı, şirketi 17 milyon dolardan dolandırdığını itiraf etti

Bu akşam hem mutlu hem sinirliyim. Sektör deki birisi gece 12'de milletin dedikodusunu yapıyormuş gözlerimle gördüm. Madem karını aldatıyorsun git boşan. 19 yaşındaki kızla ne işin var? Yazık çok yazık.

Eski bir Apple çalışanı, şirketi 17 milyon dolardan fazla dolandırmaktan suçlu bulundu. İşte tüm detaylar.

Apple bünyesinde geçirdiği on yılın çoğunu Küresel Hizmet Tedarik Zinciri departmanında alıcı olarak çalışarak geçiren Dhirendra Prasad, komisyona göre “rüşvet aldığını, faturaları şişirdiğini, parçaları çaldığını ve Apple’ın hiç almadığı ürün ve hizmetler için ödeme yapmasına neden olduğunu” itiraf etti. ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Savcılığı Prasad bu planları 2011 yılında başlatıp ve 2018 yılına kadar sürdürmüş.

 

Apple çalışanı, şirketi 17 milyon dolardan dolandırdığını itiraf etti

Bir dolandırıcılıkta Prasad, Apple’ın envanterindeki anakartları, ortak bir komplocu Don M. Baker tarafından yönetilen bir şirket olan CTrends’e göndermiş. Baker, anakartlardan bileşenleri toplamış, ardından Prasad bu parçalar için satın alma siparişleri düzenlemiş. Baker, bileşenleri şirkete geri gönderdikten sonra, CTrends, Prasad’ın ödemeyi ayarladığı faturaları dosyalamış. Sonunda, çift Apple’ın kendi bileşenleri için ödeme yapmasını sağlayıp dolandırıcılığın gelirlerini paylaşmışlar.

Prasad, şirketi soymanın yanı sıra vergi kaçakçılığı yaptığını da itiraf etti. Tüm söylenenlerin ardından Prasad, Mart ayında hüküm giyecek. Bu kapsamda posta dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık yapmak için bir komplo suçlamasını üstlendi ve bu da maksimum 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Prasad ayrıca, azami beş yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’yi dolandırmak için bir komplo suçlamasını da kabul etti. Ayrıca Prasad, gayrimenkul mülkleri de dahil olmak üzere suç eylemleri sonucunda tahakkuk eden yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki varlığı kaybetmeyi kabul etti.

Arzum Airtasty Air Fryer sıcak hava fritözü: Sağlıklı yemekler için