Apple’da büyük deprem! Apple AirPower iptal edildi!

Apple AirPower

Apple’ın 2017 yılından beri satışa sunacağı kablosuz şarj matı Apple AirPower’ın, bugün yapılan resmi açıklama ile iptal edildiği ortaya çıktı. Apple ilk defa bir ürün tanıtıp satışa sunamadı!

Apple, 2017’deki iPhone etkinliğinde kablosuz şarj matı olan AirPower’ı tanıtmıştı. Aynı anda iPhone, Apple Watch ve AirPods 2’yi şarj edebileceği söylenen AirPower için 2018 yılında satışta olacak denmişti. Ancak takvimler 2019’u göstermesine rağmen Apple, bu ürünü hala piyasaya sunamamıştı.

Apple AirPower tozlu raflara kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve satışa sunulan AirPods 2’nin kutu görsellerinde AirPower’ın yer alması, bu kablosuz şarj matının çok yakında satışa sunulacağını bizlere gösteriyordu. Ancak bugün Apple cephesinden o kritik açıklama geldi. “AirPower iptal edildi!” Evet yanlış okumadınız 2 yıldır çıkışı beklenen ve yılan hikayesine dönen AirPower bir anda iptal edildi.

iPhone 11 kamerası hakkında bomba iddia!

Apple, AirPower’ın iptal edilme sebebi olarak; ürünün standartları karşılamadığını gösteriyor.  Zaten AirPower’ın standartları karşılayamayacağı en başından belliydi. Apple Watch ve hatta yeni çıkan AirPods 2‘de Qi kablosuz şarj standartı maalesef ki yok.

Apple AirPower

Sadece iPhone X, iPhone 8, iPhone Xr ve iPhone Xs modellerinde Qi standartı bulunuyor. Bu yüzden o matın aynı anda üç ürünü de şarj etmesi zaten hayal gibi bir şeydi. Apple’ın bu iptal kararından sonra Pazartesi günü borsada değer kaybı yaşayacağını düşünüyoruz.