Razer veri sızıntısı hakkında resmi açıklama geldi!

Razer veri sızıntısı

Oyuncu donanımları üreten Razer’ın veri sızıntısı yaşadığı ortaya çıkmıştı. Razer veri sızıntısı hakkında resmi açıklama geldi!

Oyuncuların yakından tanıdığı Razer, üretmiş olduğu ekipman ve donanımlar ile gözde oyun firmaları arasında yer alıyor. Donanım ve ekipmanın yanında servis alanında da hizmet veren Razer Veri Sızıntısı olayı ile karşı karşıya kalmıştı.

Razer’ın online alışveriş bölümde yaşandığı söylenen bu sızıntıda; müşterilerin Ad-soyad, E-posta adresi, Sipariş/fatura gönderim adresi, Telefon numarası ve Sipariş numarası gibi bilgilerinin sızdırıldığı ortaya çıkmıştı. Bugün ise Razer cephesinden konuyla ilgi ilk resmi açıklama geldi.

Razer Cynosa V2 RGB oyuncu klavyesi: Her tuşu ayrı ayrı renklendirin

Razer cephesi, müşterilerinin kredi kartı numaraları veya şifreler gibi bilgilerin sızdırılmadığını tespit ettiğini, yaşanan bu olayın hatalı sunucu yapılandırmasından dolayı kaynaklandığını belirtti. Sorun üzerine çoktan önlem aldığını belirten Razer, oyuncuların yüreğine su serpmeyi başardı.

Eğer kendinizi yine güvende hissetmiyorsanız; Razer hesabınızın şifresini değiştirebilir ve çift aşamalı doğrulama sistemini (2FA) açabilirsiniz.

Razer’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“Bir güvenlik araştırmacısı tarafından; sipariş ayrıntılarını, müşteri ve sevkiyat bilgilerini açığa çıkarma potansiyeline sahip yanlış sunucu yapılandırması konusunda bilgilendirildik. Kredi kartı numaraları veya şifreler gibi hassas verilerin hiçbiri sızan bilgiler arasında bulunmamaktadır. Hatalı sunucu yapılandırması, bu sıkıntı kamuya yansımadan önce 9 Eylül’de düzeltilmişti.

Gecikme için içtenlikle özür dilerken, sorunu gidermek ve BT güvenliğimizi ve sistemlerimizi kapsamlı bir şekilde incelemek için gerekli tüm adımları attığımızı belirtmek isteriz. Tüm müşterilerimizin dijital güvenliğini sağlamaya kararlıyız.

Bununla ilgili soruları olan müşteriler [email protected] adresinden iletişime geçebilirler.”

Razer veri sızıntısı