Apple’ araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

Apple' araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

Bloomberg’e göre Apple, uzun süredir devam eden otomobil projesinde çalışmak için uzun süredir Ford mühendisi ve yöneticisi tuttu. İşte tüm detaylar.

Desi Ujkasheviç 1991’den beri otomobil üreticisiyle birlikteydi. Mart ayında şirketten ayrılmadan önce Ujkasheviç, Ford’un otomotiv güvenlik mühendisliği küresel direktörüydü. Daha önce küresel gövde mühendisliği ekibini, Ford Avrupa için güvenlik mühendisliğini ve küresel tasarım teknik operasyonları bölümünü yönetti. Ford’daki ilk yıllarında, LinkedIn profiline göre Ujkasheviç, araç mühendisliği, test ve dayanıklılık alanlarında görev aldı. Ayrıca Ford’un elektrikli araç çalışmaları ve düzenleyici sorunları üzerinde çalıştı. Başka bir deyişle, tam olarak bir EV projesi için kiralamak isteyeceğiniz türden birine benziyor. Apple da bu durumun farkında olacak ki direkt olarak işe alım gerçekleşti.

Apple' araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

Apple’ın 2015 yılında otonom bir araç üzerinde çalışmaya başladığı söyleniyor. Ancak, bu çabalar, kısmen strateji ve personel değişikliklerinin bir sonucu olarak yıllar içinde birkaç aksilik yaşadı. Project Titan’ı yönettiği söylenen Doug Field, geçen Eylül ayında Ford’a yeniden katılmak için Apple’dan ayrılmıştı. Bununla birlikte, Ujkasheviç işe alımı, Apple’ın hala kendi EV’sini kurmaya çalıştığının bir başka göstergesi.

Buna değer olarak, yakın tarihli bir LinkedIn gönderisinde Ujkasheviç, “bir sonraki macerasına başlamak için heyecanlı olduğunu belirtti. Ayrıca topluma katkıda bulunmaya ve nihayetinde daha iyi bir dünya yaratmak amacıyla gelişen teknolojiye katkıda bulunmaya devam etmeyi umuyorum!” dedi.

TCL Gizlilik Görüntüleme Teknolojisini ortaya çıkardı