Amazon Kindles için önemli güncelleme

Amazon Kindles

Bu hafta sonu, Good E-Reader’dan gelen bir rapor, gerçekten beklenmedik bir iddiada bulundu: 15 yıl sonunda Amazon sonunda rekabete boyun eğiyor ve çevrimiçi kitapçıların, yayıncıların ve rakip hizmetlerin büyük çoğunluğu tarafından kullanılan ePub e-kitap biçimini desteklemeyi planlıyor.

Amazon Kindles için önemli güncelleme. Ancak Amazon’un ePub biçimini yerel olarak desteklemeyeceği ortaya çıktı. Bunun yerine, “Kindle’a Gönder” belgelerinde yapılan bir güncellemeye göre, Amazon Kindle yakında ePub dosyalarını Amazon’a özgü bir dijital kitap dosyası biçimine dönüştürmek için Kindle‘a Gönder işlevinin kullanılmasını destekleyecek.

Amazon Kindles

Kindle ve ePub dosya formatları 2007’de piyasaya çıktığından beri ilk kez kadar yakın ve bu kadar uzak. Sony, Barnes & Noble ve diğer e-okuyucu üreticileri, Uluslararası Dijital Yayıncılık Forumu için teknik standart olan ePub’ı desteklemekte hızlı davrandılar. Amazon ise 2005 yılında Fransız şirketi Mobipocket ile birlikte satın aldığı .Mobi ve temel olarak .Mobi’nin Amazon markalı bir sürümü olan .AZW dahil olmak üzere diğer dosya biçimlerini desteklemeyi seçti. Bu pratikte, son 15 yıldır Kindle E-okuyucusunun bir ePub dosyası kullanmak istiyorsa  Calibre yazılımını kullanarak önce onu eMobi formatına dönüştürmesi anlamına geliyordu.

Amazon Kindles için önemli güncelleme

Amazon Kindles

Yayıncılar artık daha düzenli olarak e-kitapları doğrudan tüketicilere, genellikle Amazon, Rakuten veya Barnes & Noble’ın alabileceğinden daha düşük fiyata satıyor. Daha küçük yayıncılar bile bunu bir satış biçimi haline getirdi.

Amazon Kindles

Ancak bu e-kitap dosyalarını Kobo, Barnes & Noble, Pocketbook veya şu anda Çin’den çıkan çok çeşitli e-okuyuculardan birinden bir e-okuyucuda oldukça hızlı bir şekilde alabileceğiniz yerde,  aynı kitabı bir Kindle’da  okumak istiyorsanız Calibre’de zahmetli bir dönüşüm yapmanız gerekiyordu.

Spotify metaverse evrenine katıldı