Apple Band of Brothers’ın devamını çekiyor

band of brothers

Apple Band of Brothers dizisinin devamını çekeceğini açıklayarak TV ve İnternet yayıncılığı dünyasında bombayı patlattı.

ŞOK ŞOK ŞOK: 20 sene sonra devamı geliyor

2001 yılında Steven Spielbegr tarafından çekilen İkinci Dünya Savaşı temalı 10 bölümlük dizi, dünya çapında büyük beğeni kazanmıştı. Er Ryan’ı Kurtarmak filminin başarısını bir TV dizisiyle sürdürmek isteyen Steven Spielberg, dizi ile tam anlamıyla bir efsane yaratmışlardı.

Band of Brothers’ın yapımcıları Steven Spielberg ave Tom Hanks’ın da dahil olduğu yeni dizi projesi Masters of the Air ismini alacak. Konu hakkında detaylı bir açıklama yok. Ancak isminden de anlaşıldığı üzere dizi İkinci Dünya Savaşı’ndaki hava çatışmalarını konu alacak. Dizi, tarihçi Donald Miller’ın aynı isimli kitabından uyarlanacak. Kitap, ABD’nin Batı Avrupa’da konuşlandırdığı en büyük hava kuvveti olan 8th Air Force’un öyküsünü anlatıyordu.

Bu hava kuvveti savaş sırasında Almanlar’la girdiği hava çatışmalarında çok ağır kayıplar vermişti. Almanya’nın Avrupa’yı tamamen kaplayan üstün hava gücüne karşı görece az sayıdaki uçakla savaşarak Alman hava kuvvetlerinin İngiltere’ye ve ABD’ye ulaşmasını engelleyerek büyük kahramanlık göstermişti.

Spielberg and Hanks bu öyküyü televizyona uyarlamak için 2013’ten beri TV’ler ile görüşüyordu ancak projenin yüksek maliyeti nedeniyle anlaşma sağlanamıyordu. Öyle anlaşılıyor ki, Netflix’e ve Disney+’ya karşı avantaj elde etmek isteyen Apple, kendi TV yayın servisi için kesenin ağzını açmakta kararlı olduğunu bu yapım ile kanıtlayacak. O zaman, yaşasın rekabet. Dev şirketlerin rekabeti sayesinde 20 sene sonra Band of Brother’sın devamını izleyebileceğiz. Darısı Stargate Universe’in başına diyelim…

Apple TV+ servisi 1 Kasım’da hizmete açılıyor ve aylık 4.99 dolar ücretle abone kabul edecek.

Nobel Kimya Ödülü Lithium-ion pillerine verildi