1917 filminin yönetmeni belli oldu

1917

Beyaz perdenin duayen isimlerinden biri olan Steven Spielberg’in yapımcılığını üstlendiği 1. Dünya Savaşı temalı 1917 filmini yönetecek olan isim belli oldu. İşte detaylar.

Sinema dünyasının tecrübeli isimlerinden biri olan Steven Spielberg kısa süre önce son bombasını patlatmıştı. Spielberg, yaşanan olaylar üzerine kurgulanacak olan bir savaş filmi çekeceğini açıklamıştı. Sonrasında ise bu filmin 1. Dünya Savaşı’nı konu edineceğini ve isminin de 1917 olacağını belirtmişti.

I. Dünya Savaşı 1917 için Mendes hamlesi

Bugüne kadar 2. Dünya Savaşı’nı konu edinen pek çok film çekildi. Şimdiyse sıra nihayet 1. Dünya Savaşı’na gelmiş gibi görünüyor. 1. Dünya Savaşı’nı konu eden filmler de var, fakat bunların hiç biri devasa bütçelerle çekilmiş Hollywood yapımlarıyla kıyaslanacak seviyede değil.

Şimdi ise Spielberg öncülüğünde bu açığı kapatacak yeni bir film çekilecek. Evet, Amblin Entertainment imzası taşıyacak olan 1917 filminden bahsediyoruz.

Amblin Entertainment’in ortağı olan Spielberg, kısa süre önce 1917 hakkında bazı detayları takipçileri ile paylaşmıştı. Şimdi ise filmi yönetecek olan isim belli oldu.

Yapımcı stüdyo tarafından yapılan açıklamada filmin yönetmenliğini Sam Mandes’in üstleneceği belirtildi. Oscar ödüllü yönetmen Mendes daha önce Skyfall ve Spectre filmlerini de yönetmişti.

1917

Filmin vizyon tarihi içinse 2019 sonu işaret ediliyor. Bu arada şunu da belirtmek gerekiyor. Filmin senaryosu henüz tamamlanmış değil. Dahası başlamış da değil. Dolayısıyla çekimlerin start alması da 2019 başlarını bulacaktır.

İnanılmaz Aile 2 gişeye rekorla merhaba dedi