Apple’ın pil değişim ücreti oyunu ortaya çıktı

apple

Apple’ın kullanıcılarını geri kazanmak için indirime gittiği pil değişim ücreti konusunda bazı pürüzler ortaya çıktı. Üstelik bu pürüzler, kullanıcıları firmadan daha çok soğutacak türden emareler içeriyor.

Apple pil değişim ücreti konusunda kullanıcıları kandırıyor mu?

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıla damga vuran olaylardan birisi de Apple’ın eski iPhone modellerini yavaşlattığının ortaya çıkması olmuştu. Nitekim bu durum Apple tarafından da kabul edilmiş ve eski iPhone modellerinin pil performansından ötürü telefona zarar gelmemesi için yavaşlatıldığı ifade edilmişti.

Elbette Apple tarafından yapılan bu açıklama kullanıcıları pek de tatmin etmedi. Kullanıcılarının güvenini kaybetme riski ile karşı karşıya kalan Cupertino merkezli şirket, durumu bir güncelleme ile düzelteceğini açıklamıştı.

Nitekim bu da yeterli olmayınca Apple bu sefer pil değişim ücreti konusunda bazı atılımlarda bulundu. Normal şartlarda 79 dolar olan pil değişim ücreti, 29 dolara kadar düşürüldü. Fakat yeni yeni ortaya çıkan bazı detaylara göre, Apple bu ücret haricinde diğer tamir masraflarından hayli gelir elde etmiş.

Şöyle ki teknik servise gönderilen bir iPhone’un pil değişiminden önce bu değişime engel olan diğer parçaların tamir edilmesi zorunluluğu getirilmiş. Normal şartlarda Apple’ın sitesinde çatlak ekranlı iPhone modellerinin pilinin değişmeden önce ekranının değiştirilmesi gibi bir ibare var. Bu normal karşılanabilir. Sonuçta kasa ekrandan açılıyor.

Fakat bazı kullanıcılar hoparlör ya da kamera gibi sıkıntılar yüzünden kendilerine kabarık bir faturanın çıkartıldığını savunmuş. Yani pil değiştirmeye etki etmeyen parçalar bile tamir kapsamına alınmış. Üstelik bu tarz sorunlarla karşılaşan Apple kullanıcılarının hiç de azımsanmayacak bir sayıda olduğu da belirtiliyor. Bakalım bu iddialara Cupertino merkezli şirketten nasıl bir cevap gelecek.

Yeni iPhone ile şarj kablosu yenileniyor