Şaşırtan iddia: “Apple Music bazılarına torpil geçiyor!”

Şaşırtan iddia: "Apple Music bazılarına torpil geçiyor!"

Apple Music bazılarına torpil geçiyor iddiası ortaya atıldı. İşte tüm detaylar.

Apple’ın mekansal ses sunan sanatçılara telif ücretlerinden daha fazla kesinti yapma yönündeki yeni planı, bazı bağımsız plak şirketlerini kızdırdı. Bu değişiklik yüzünden, potansiyel kazançları ellerinde daha fazla kaynağa sahip şirketler elde edecek iddiası ortaya atıldı. Apple geçen ay, Apple Music’te mekansal ses parçaları yayınlayan sanatçılara yüzde 10 daha yüksek telif ücreti teklif etmeye başladı. Ancak bu, sanatçılara ödeme yapmak için kullanılan sabit para havuzundan çıkıyor. Bu da plak şirketleri için masraf demek.

Apple Music bazılarına torpil geçiyor iddiası ortaya atıldı. İşte tüm detaylar.

Platformda şarkılar Uzamsal ses Dolby Atmos teknolojisi kullanılarak üretiliyor ve plak şirketi yöneticilerine göre bu şarkı başına yaklaşık 1000 dolar daha pahalı. Bir albümün tamamı yaklaşık 10 kat daha pahalı olacak bu da plak şirketleri için daha fazla para harcamak anlamına gelecek. Financial Times, Vampire Weekend, Phoebe Bridgers ve diğerleri gibi sanatçıları temsil eden plak şirketlerinin yer aldığı Beggars Group, Secretly ve Partisan Records’un yöneticileri bu durumdan memnun değil.

Yöneticilerden biri şunları söyledi: “Eğer [bu politika] devam ederse pastanın büyük payı Universal’e gidecek. Daha iyi bir anlaşma yapma umuduyla Apple Music ile görüşmeyi planlıyoruz.” Teknoloji devi aynı zamanda App Store üzerinde de bir çok değişiklik yaptı ve bu durumdan da memnun olmayan şirketler mevcut.

SOSYAL MEDYA ORTAMINDA  ÇOCUKLARIN DİJİTAL KİMLİĞİNİ KORUMANIN 7 YOLU