Apple arama motoru işine mi girecek?

Apple arama motoru

Analiste göre; Google’a rakip olmak isteyen Apple arama motoru işine girmesi gerekiyor. Bu sayede Apple’ın gelirleri katlanabilir.

Apple, bildiğiniz gibi iOS ve macOS işletim sisteminde varsayılan tarayıcı olarak kendi geliştirdiği Safari‘ye yer veriyor. Güvenlik konusunda Google Chrome’a fark atan Safari’de arama motoru olarak Google kullanılıyor. Kullanıcılar dilerlerse ayarlardan arama motorunu değiştirebiliyor. Bugün ise A.B.Bernstein analisti Toni Sacconaghi, Apple arama motoru satın almalı öngörüsü ile karşımıza çıktı.

Google’dan varsayılan arama motoru olmak için 7 milyar ila 8 milyar dolar ücret alan Apple, yine de rakibine göre pek kar edemiyor. Çünkü Google, bu işbirliği sayesinde 25 milyar dolar kazanç elde ediyor. Yani Apple’a verdiğinin 3 katı daha fazla para kazanan Google‘ın işleri sarpa sarabilir.

iOS 13.5.5 Public Beta çıktı! Bu sürümü herkes yükleyebilir!

Analist Toni Sacconaghi, Apple’ın Google’dan daha fazla para kazanması için bir arama motoru firmasını satın alması gerektiğini belirtiyor. Toni Sacconaghi’ye göre bunun için en iyi tercih DuckDuckGo görünüyor. Kullanıcı gizliliğine büyük önem veren ve Google gibi verileri toplayıp işlemeyen DuckDuckGo, mevcut şartları itibariyle hızla büyüyor diyebiliriz.

Apple arama motoru

Eğer DuckDuckGo, Apple’ın bünyesine geçer ve varsayılan motor olursa, Google cephesinin işi daha da zorlaşır. Cupertinolu firmanın bu işe girmesi demek, yeni algoritmalar ve veriler ile DuckDuckGo’nun güç kazanması demek olur. Google’ın en büyük rakibi olan ve özellikle Amerika’da gizliliğine önem verenler tarafından kullanılan DuckDuckGo’nun, Apple gibi aynı mottoya sahip olan bir firmanın bünyesine seve seve gireceğini düşünüyoruz.

Toni Sacconaghi ayrıca Apple’ın DuckDuckGo’yı 1 milyar dolar ödeyerek satın alabileceğini belirtiyor. Bu analizlerin ve öngörülerin ardından firmanın 1 milyar doları kabul etmeyeceği aşikar. Bakalım Apple, bir sürpriz yapıp iOS 14 ile tercihini DuckDuckGo’dan yana kullanacak mı?