Apple AR gözlükleri 2020 yılında çıkabilir

Apple AR modeli

Uzun bir süredir çıkış tarihi tartışılan Apple AR gözlükleri ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Şirket beklenenden biraz daha geç tarihte bu gözlükleri satışa sunulabilir.

Akıllı gözlükler hiç şüphesiz akıllı telefonlardan sonra ortaya atılmış en önemli fikirlerden bir tanesi. Bunun farkında olan Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. AR gözlük teknolojisinin bugüne kadarki en önemli buluşlarından birisi olduğunu söyleyen Tim Cook Apple şirketinin yakında bu sektöre gireceğini belirtti.

Apple AR gözlükleri kalın çerçeveli geliyor

Apple dünyanın en temkinli yaklaşan şirketlerinden bir tanesi. Bu nedenle yeni bir teknoloji ortaya çıktığında genellikle öncelikli olarak bu teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Katlanabilir ekran ile ilgili Apple’ın yaklaşımı buna örnek olarak verilebilir.

Apple akilli gozluk

Şirketin AR gözlükleri ile ilgili gelen haberlerine göre 2020 yılında ilk ürünler piyasaya sunulacak. Hemen ardından 2023 yılında çok daha küçük boyutlarda akıllı gözlüklerin üretilmesi planlanıyor. Ancak akıllı gözlük teknolojisinin iPhone ile bütünleşmesi en az 10 yılı bulacak. Apple bu konuda daha temkinli yaklaşırsa bu süre uzayabilir.

Apple Watch satışları Apple’ın yüzünü güldürüyor

Apple’ın N301 kod adı verilen AR gözlüğü Oculus Quest’in daha ince bir versiyonuna benziyor. Çerçeve olarak güneş gözlüğünden biraz daha kalın bir tasarıma sahip. Şirketin akıllı telefon alanındaki başarısını akıllı gözlük sektöründe de göstermesi bekleniyor. Peki sizce Apple tarafından tasarlanan akıllı gözlük piyasada çok tutulacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.