Apple AR gözlüğü 2024’te çıkabilir

Apple AR

Apple önümüzdeki yıl çıkaracağı VR gözlüğü dışında bir de AR gözlüğü hazırlıyor. Ancak Apple AR gözlüğünün çıkışı 2024’e kalabilir.

MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) cihazlarına olan ilgi artmış durumda. Çünkü MetaVerse’ün hayata geçirilmesiyle birlikte bu gözlüklerin akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının itici gücü haline geleceği öngörülüyor. Bu yüzden tüm dev şirketler kendi VR ve AR gözlüklerini geliştiriyor. VR ve AR gözlüklere yatırım yapan bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple.

Apple’ın VR ve AR özelliklerine sahip bir hibrit gözlük üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. 2023’ün yaz aylarında satışa çıkması beklenen Apple AR/VR gözlüğünün bu yıl bitmeden tanıtılacağı söyleniyor. Ancak Apple’ın üzerinde çalıştığı tek gözlük bu değil. Şirketin ayrıca tamamen artırılmış gerçeklik (AR) kısmına odaklanan ikinci bir gözlük daha hazırladığı söyleniyor. Ancak AR odaklı bu gözlük için VR/AR hibriti gözlükten biraz daha fazla beklememiz gerekecek.

Apple VR gözlüğü

Şirkete yakın kaynaklar tarafından paylaşılan son bilgilere göre Apple AR gözlüğünün çıkışı için 2024’e kadar beklememiz gerekecek.

Önümüzdeki yıl çıkması beklenen VR/AR cihazının tasarımı bildiğimiz VR gözlükleri gibi olacak. Öte yandan Apple AR gözlüğünün ise VR gözlüklerinden çok bilindik numaralı gözlüklere benzeyeceği söyleniyor. Hatırlayacağınız gibi Google da daha önce benzer bir AR gözlüğü hazırlamıştı. Ancak o dönemde hem bu gözlüklere ilgi bugünkü kadar olmadığı için hem de AR teknolojileri henüz yeterince gelişmiş olmadığı için bu AR gözlüğü yeterince ilgi görmemişti.

iPhone 14 modellerinin ekranları Samsung’a emanet