Samsung VR gözlüğü navigasyon desteği sunacak

Samsung Google için islemci

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olan Samsung VR gözlüğü ile yeni bir teknolojik çığır açmak istiyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

Birçok kişi Samsung VR gözlüğü navigasyon desteği için henüz yeni bir teknoloji dese bile, sektördeki firmaların önemli bir bölümü zaten bununla ilgileniyordu. Akıllı gözlük başta olmak üzere, bu tür gözlük teknolojilerinin beklenenden çok daha hızlı bir ilerleme kaydettiğini daha önceki içeriklerimizde belirtmiştik. Fakat Samsung tarafından gerçekleştirilmek istenen çok daha farklı. Firma, sürücülerin daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamasını istiyor.

Samsung navigasyon desteği sanal dünyaya taşınıyor

Küresel otomotiv pazarında AR & VR çözümlerinin 2025 yılına kadar yaklaşık 673 milyar dolara ulaşmasının beklendiği şu günlerde, herkes farklı bir teknoloji geliştirmeye çalışıyor. Örneğin İskandinav kökenli bazı şirketler, hologram sistemleri kurmuştu. Bu sistemler sayesinde araçla ilgili bilmeniz gereken her şey hologram olarak belirliyordu.

Samsung VR gözlüğü

Farklı alanlarda yenilikçi çözümler sunan Samsung, burada da farkını ortaya koymak istiyor. Normal şartlarda araç içi VR sistemleri daha çok hologram veya cama yansıtmalı şekilde kullanılıyordu. Ancak araba camına yansıtılan bilgilerin ne kadar güvenli olduğu tartışmaya açık. Güney Koreli teknoloji devi bu konuda daha farklı bir çözüm önerisi sunuyor.

Xiaomi Mi Band 5 için tarih açıklandı! Çok yakında geliyor!

Geliştirilecek özel VR gözlükler sayesinde ihtiyaç duyacağınız bütün detaylar, kullanacağınız gözlükte yer alacak. Mesela en basitinden gitmek istediğiniz yerle ilgili canlı bir haritalandırma yapılacak. Hemen ardından bu haritaya göre gitmek istediğiniz yere nasıl ulaşabileceğiniz detaylı olarak anlatılacak. Ayrıca çevredeki uygun fiyatlı benzinlikler ve restoranlar gösterilecek. Sizce firma tarafından geliştirilecek yeni sistem sürücülerin işini kolaylaştırabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.