ZTE Axon 40 Ultra dünya genelinde satışa çıkıyor

ZTE Axon 40 Ultra

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden ZTE, yeni amiral gemisi akıllı telefonu ZTE Axon 40 Ultra’yı dünya genelinde satışa çıkarıyor.

ZTE, yeni amiral gemisi akıllı telefonu ZTE Axon 40 Ultra, geçtiğimiz ay Çin’de satışa sundu. Axon 40 Ultra’nın çıkışından kısa süre sonra telefonun Çin dışına da çıkacağı ve dünya genelinde satışa sunulacağı açıklandı fakat ilk aşamada bunun ne zaman gerçekleşeceği hakkında net bir açıklama yapılmadı. Ancak sonunda beklenen gün geldi ve ZTE yeni amiral gemisi akıllı telefonunu dünya genelinde satışa sundu.

ZTE Axon 40 Ultra, pek çok ülkede ZTE’nin resmi internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor. Ne yazık ki telefonun ZTE’nin sitesinden alınabileceği ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Bu yüzden telefonun Türkiye’ye ithalatçılar aracılığıyla gelmesini beklememiz gerekiyor.

ZTE Axon 40 Ultra

Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alan ZTE Axon 40 Ultra, 6.8 inçlik AMOLED ekranla geliyor. FHD+ çözünürlükteki ekranın yenileme hızı ise 120Hz. Telefon üçlü arka kameraya sahip. Arka kamera tasarımıyla dikkat çeken telefonun ana lensi 64 megapiksel. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel. Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi telefonda selfie kamerası için herhangi bir çıkıntı veya çentik bulunmuyor. Çünkü Axon 40 Ultra’nın ön kamerası ekranın altında gizlenmiş.

65W hızlı şarj özelliğine sahip olan telefonun batarya kapasitesi ise 5000 mAh. Telefon, uluslararası pazarda, RAM ve dahili depolama alanı farklılık gösteren iki versiyonla satışa sunulacak. 8 GB RAM ve 128 depolama alanına sahip versiyon 800 dolara satılıyor. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olan daha güçlü versiyonun fiyatı ise 900 dolar. Çin’de telefonun 16 GB RAM ve 512 GB ya da 1 TB depolama alanına sahip versiyonları da bulunuyor ama bu versiyonlar global pazara sunulmayacak. En azından şimdilik.

Huawei yeni akıllı saatinde şeker ölçme özelliği de sunabilir