Apple akıllı saatler kullanıcıları panik hale getirebiliyor

Apple Watch hala küresel akıllı saat satışlarına liderlik ediyor

En fazla kullanılan donanımlar içerisinde yer alan Apple akıllı saatler kullanıcıları panik hale getirebiliyor. Konu ile ilgili yapılan bir açıklama ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Küresel çapta akıllı saat üreten marka sayısı giderek artıyor. Samsung ve Apple bu konuda dünya öncüsü olmaya devam ederken ortaya bazı yeni araştırmalar çıktı. Buna göre aslında akıllı saat kullanmak başka bazı problemlere neden olabiliyor.

Apple Watch gibi cihazlar kullanıcıların kalp sorunlarını ortaya çıkarabiliyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından da desteklenen bu tür uygulamalar kullanıcıları panik hale getirebiliyor. Sürekli olarak kalp atışlarını kontrol eden kullanıcılar bu konuda daha endişeli bir hale gelebiliyor.

Apple akıllı saatler kullanıcıları psikolojik yönden yorabiliyor

Utah Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yürütülen çalışma sonuçlarına göre EKG gibi özellikler kullanıcıların sürekli olarak negatif görüş geliştirmesine neden olabilir. Hastanelerde kalp ritmi ölçüldüğünde veya kan tahlili yapıldığında bazı değerler sürekli olarak farklı çıkabiliyor. Elbette arada aşırı uçurum olmuyor.

Apple akıllı saatler kullanıcıları

Apple Watch kullanan kişiler çok küçük kalp ritmi değişikliklerinde bile panik olabiliyor. Durum aslında takıntılı bir ruh hali yaratabiliyor. Ancak uzmanlar sırf bu nedenden dolayı akıllı saatlerin kullanılmasına kesinlikle karşı. Onların vurgulamak istediği sadece ortaya çıkabilecek küçük bir ruhsal bozukluk.

Apple Watch 7 serisi nasıl olacak?

Apple Watch yeni modellerini tanıtmaya devam ederken muhtemelen bu tür problemleri de gidermek için önlem alacaktır. Fakat şimdilik yapacağı etkinliğe odaklandığını söyleyebiliriz. Peki siz akıllı saat kullandığınızda bu tür takıntılar yaşıyor musunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.