Pebble saatler artık dikte özelliğini destekliyor

pebble akilli saat

Akıllı saat sektörünün önemli oyuncularından Pebble’ın saatleri artık dikte özelliğini destekleyecek. Android Wear ve Apple Watch’a bir adım daha yaklaşan Pebble’ın dikte özelliğine dair detaylar haberimizde.

pebble-akilli-saat

Pebble, önemli bir akıllı saat firması. Kendine özel işletim sistemi ve uzun pil ömürleri ile dikkat çeken akıllı saatler üreten firma, artık dikte özelliğini destekleyecek. Android Wear kullanan akıllı saatlerde ve Apple Watch’ta zaten olan bu özellik, Pebble için önemli bir eksiklikti. Bir süredir sessiz kalan Pebble, ilk olarak Kickstarter’da karşımıza çıkmış, arından yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Yeni yazılım geliştirme araçlarını duyuran Pebble, geliştiricilerin faydalanması için bir dikte API’si duyurdu. Nuance isimli yazılım şirketinin ses tanıma teknolojisinden faydalanan bu API, Android ve iOS işletim sistemleriyle de uyumlu çalışacak. Böylelikle Pebble ve diğer akıllı saatlerin arasındaki farklardan biri daha azalacak. Bu yeni özellik ile Pebble, tekrar üstünlük kurma şansı yakalayabilir. Çünkü pil ömrü gibi son derece önemli bir konuda diğer rakiplerini geri bırakabiliyor.

Pebble Time ve Pebble Time Steel isimli modelleri destekleyecek olan bu yeni ses tanıma özelliği, bundan sonra piyasaya çıkacak Pebble modellerinde de kullanılacak. E-posta cevaplama ve not alma gibi alanlarda kullanılabilecek olan dikte özelliği için artık top geliştiricilerde. Pebble uygulamalarının hızlı bir şekilde dikte özelliği ile uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

Facebook’un asistan servisi M’den yeni görüntüler!