Apple AirPods Pro için harekete geçti!

AirPods 3'e ait olduğu söylenen bir fotoğraf yayınlandı

Amerikalı teknoloji devi Apple, AirPods Pro kullanıcılarının bazılarının bir hayli dert yandığı bir sorunu, kökünden çözmek için harekete geçti.

Apple AirPods Pro için harekete geçti! Apple, teknoloji dünyasının en önemli şirketlerinden biri. Bugüne kadar piyasaya sürdüğü sayısız ürünle bu durumu tekrar tekrar kanıtlayan şirket için, kablosuz kulaklık sektörünün en büyüğü demek de yanlış olmaz. Bugün yeni bir kablosuz kulaklık satın alacak kişilerin ilk inceledikleri ürün genelde AirPods olmakta, genelde fiyattan kaynaklı olarak alternatif modellere yönelim gerçekleşmektedir.

AirPods Pro değişim programı

İşte müşterilerinin bu sadakatinin hakkını vermek isteyen Amerikalı teknoloji devi, onlardan gelen her tür geri bildirimi bir hayli ciddiye alıyor. Son olarak, bir süredir AirPods Pro kullanıcılarının muzdarip olduğu bir şikayetlerinin olduğu biliniyordu.

Apple AirPods Pro 2 bu yıl gelmeyecek! İşte detaylar

Apple AirPods Pro için harekete geçti!

Buna göre AirPods Pro’nun üzerinde bulunan ve ses açıp kapama işlevine de sahip olan dokunmatik tuşlar, fazla hassas olduğu için kulaklığı düzeltme, geçici olarak kulaktan çıkartma gibi durumlarda, yanlışlıkla dokunma nedeniyle ses düzeyini kısıp yükseltebiliyor. Bir süredir aslında gerçekte var olmayan ancak sorun olarak algılanan bu duruma bir çare bulması istenen Apple, müşterilerinin şikayetlerini dikkate aldı ve iOS 16.1 sürümünün içerisine yeni bir özellik entegre etti.

AirPods Pro Lite

Buna göre, kararlı sürüm servis edildiği zaman iPhone kullanıcıları Erişilebilirlik ayarlarından kulaklıklarını bularak buradan dokunmatik ses tuşlarını pasif hale getirebilecekler. Bu sayede dokunmatik tuşlar istenildiği zaman devre dışı bırakılacağı için yanlışlıkla ses kısma ya da ses açma gibi sorunların da önüne geçilmiş olunacak.

Apple Watch Ultra dayanıklılık testinden geçti