Apple AirDrop benzeri Google Nearby Share kullanıma sunuldu!

Google Nearby Share

Google’ın Apple’ın AirDrop özelliğine benzer sistemi olan Google Nearby Share bugün kullanıma sunuldu. Peki, bu özellik neler sunuyor?

Google, uzun bir süredir Android ekosistemine yeni soluk kazandırmak için çalışmalarına hız kazandırmıştı. Bu çalışmalar sırasında Google Nearby Share adı verilen bir özellikten de bahsedilmişti. Apple’ın AirDrop özelliğine rakip olacak olan bu yeni özellik bugün kullanıma sunuldu.

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone, iPad ve Mac modelleri arasında kablosuz olarak AirDrop sistemi ile dosya transferini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyordu.

Google da yeni özelliği sayesinde kablosuz olarak Android telefonlar arasında dosya transferi yapabiliyor. Android 6 ve üzeri sistemlerde çalışacak olan bu özellik, Bluetooth, WebRTC ve Wi-Fi protokolleri üzerinden transfer işlemini gerçekleştiriyor.

 

Aynı AirDrop‘ta olduğu gibi gizlilik için herkes, kimse ve rehberdeki kişiler olarak gruplandırılan dosya alım ayarı sayesinde kimlerden dosya alabileceğinizi seçebiliyorsunuz. Şimdilik bu özellik tüm Pixel modelleri ve belli başlı Samsung modellerinde kullanılabiliyor. Ancak çok yakında OTA üzerinden gelecek olan Google Play hizmetleri güncellemesi ile birlikte diğer telefonlara da bu özellik gelecek.

Google Pixel 4a duyuruldu! İşte özellikleri ve fiyatı

Kablosuz dosya paylaşım özelliği Google Play hizmetleri güncellemesi ile geleceği için maalesef ki bu özellikten tüm Huawei modelleri mahrum kalacak. Çünkü bildiğiniz gibi Huawei telefonlarında maalesef ki Google Servisleri’nin hiç biri kullanılamıyor.