Android 11 ile AirDrop benzeri bir sistem geliyor: Nearby Sharing!

Android 11 alacak telefonlar

Android 11 güncellemesi ile Nearby Sharing adı verilen AirDrop benzeri bir paylaşım sistemi geliyor. Bu yöntem biraz farklı çalışıyor ama.

Google, Android 11 Beta sürecini başlatması ile sisteme eklenen yenilikler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. İlk olarak Pixel 2 ve sonrası modellerin aldığı Android 11 Beta sürümü, ilerleyen günlerde diğer telefonlara da gelecek. Google ise bu süreçte Android 11 ile gelen Nearby Sharing isimli özelliğini bugün yayınladığı video ile duyurdu.

İlk olarak yine Pixel modellerinde yer alacak olan bu özellik, Apple’ın tüm cihazları arasında kullanılan AirDrop özelliğine çok benzeyecek. Yakındaki Paylaşım özelliği sayesinde kullanıcılar bir dosyayı paylaş dediklerinde yakınında olan ve daha önce sık görüştüğü kişiler listelenecek.

Bu listeden bir kullanıcıya tıkladığınızda dosya aktarımı kablosuz olarak başlayacak. Şimdilik ilk olarak Pixel modellerine gelecek olan bu özellik, diğer Android telefon üreticilerine de sunulacak. Aslına bakacak olursak bu tip paylaşım özellikleri diğer Android telefonlarda zaten yer alıyor. Ancak Google buna bir standart getirip tüm Android telefonlar arasında veri transferini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google’ın bu özelliği diğer Android telefon üreticileri tarafından da kabul görürse, AirDrop’a büyük bir rakip çıkacak diyebiliriz.

Nearby Sharing

Ekim ayında final sürümüne kavuşacak olan Android 11 sürümü 2021 yılı içerisinde amiral gemisi diğer telefonlara da gelecek. Android 11 alacak telefonlara buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.