HP 30 bin kişiyi işten çıkarıyor

4756646601

Dokunmatik ekranlı telefon ve tablet devrimi sonrasında piyasaya ayak uyduramayan ve önemli bir pazar payı kaybeden HP, kendini ikiye bölüp iki farklı şirkete ayrılma kararı almıştı. Şimdiyse,  bu bölünme sırasında şirketten 25.000 veya 30.000 kişi arasında işten çıkarma yaşanacağı anlaşıldı.

475664660[1]

PC’lerin artık yeterince satmadığı ve kullanıcıların mobil ürünlere odaklandığı bir dünyada ayakta kalabilmek için iki küçük firmaya bölünme kararı alan HP bu sayede hem kurumsal pazardaki müşterilerini yüksek kaliteli HP yazılımları ve donanımları ile beslemeye devam edecekken, diğer firma da ev kullanıcılarına yönelik donanımlar üreterek pazarda var olmaya çalışacak.

HP şirketten 55 bin kişiyi göndereceklerini geçen Ekim ayında duyurmuştu ve yeni ortaya çıkan bu 30 bin kişilik küçülmenin, planlanan 55 bin kişilik küçülmenin ilk parçası olacak. Yani HP bölünmenin ardından da 20-30 bin kişiyi işten çıkaracak. HP tüm bu operasyonların ardından 50 milyar dolarlık yıllık gelir seviyesine ulaşmayı bekliyor ancak şirketin en güçlü olduğu kurumsal alanda da bu yıl satışların %11 oranında düştüğü gözlemleniyor.