Apple, 700’den fazla kişiyi işten çıkarıyor

Apple, 700'den fazla kişiyi işten çıkarıyor

Teknoloji sektöründe işten çıkarmalar devam ediyor. Şimdi Apple da bir işten çıkarma ile gündemde. İşte tüm detaylar.

California İstihdam Geliştirme Departmanı (EDD) tarafından yayınlanan en son WARN raporuna göre, Apple’da 700’den fazla kişi yakın zamanda işini kaybetti. İşten çıkarılan kişilerin çoğu Apple’ın Santa Clara’daki ofislerinde çalışıyordu; bunların 371’i, esas olarak şirketin artık kullanılmayan elektrikli araç projesiyle ilgilenen şirket lokasyonundan geliyordu. Kaliforniya yasalarına göre şirketlerin, işten çıkarmalardan etkilenen her konum için EDD’ye bir rapor sunması gerekiyor.

Apple, 700'den fazla kişiyi işten çıkarıyor

Santa Clara’daki sekiz Apple lokasyonunda, ana otomobil ofisi de dahil olmak üzere işten çıkarmalar yaşandı. Ancak bunlardan biri, maliyetler ve teknik zorluklar nedeniyle Mart ayında hurdaya çıkarıldığı bildirilen şirket içi MicroLED ekran projesinde çalışıyordu. Şirket iPhone’lar, Mac’ler ve akıllı saatler için kendi ekranlarını üretmeyi umuyordu ancak bunun yakın zamanda gerçekleşmeyeceği açık.

Şirketin orijinal otomobil tutkusu, pedalları ve direksiyonu olmayan tamamen otonom bir araç yapmaktı, ta ki bunun yerine elektrikli bir araç geliştirmeye karar verene kadar. Önceki bir Bloomberg raporunda, şirketin milyarlarca dolar ve on yıl yatırım yaptıktan sonra dahili olarak “Project Titan” adı verilen girişimi iptal ettiği belirtildi. Aracı geliştiren çalışanlara, yapay zeka ve ev robotları üzerinde çalıştığı bildirilen ekipler de dahil olmak üzere Apple’ın diğer bölümlerine transfer olma şansı verildi.

X, 2.500’den fazla Premium takipçisi olan kişilere mavi çek veriyor