AnTuTu’ya göre en güçlü telefonlar – Haziran

antutu

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon sektöründeki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Peki performans testlerine göre en güçlü telefonlar hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Şu aralar akıllı telefon sektöründe muazzam bir rekabet söz konusu. Genel olarak bakıldığında sektörün birkaç firmanın tekeline girdiğini söylemek de yanlış olmaz. Şu aralar en popüler akıllı telefonlara baktığımızda, Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo ya da Vivo logosu ile karşı karşıya geliyoruz. Sektörde onlarca isim olmasına karşın bu 6 ismin ön plana çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Peki söz konusu performans olduğunda bu 6 isim nasıl bir yerde konumlanıyor? Malum, sektörde onlarca farklı marka olsa da kullanılan bileşenler genel olarak aynı. Bugün satışta olan 10 amiral gemisi modeline baktığımızda 8’inde Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 855 yonga setinin kullanıldığını görüyoruz.

Yonga tarafında olduğu gibi kamera, ekran ve batarya bölümünde de belli başlı üreticilerin ön plana çıktığını söylemek mümkün.

Genel itibariyle aynı donanımların kullanılması, telefonların birbirine benzer performanslara sahip olmasını mümkün kılıyor. Buna rağmen aradaki mimari farklı, güç bazlı değişkenlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.

en güçlü telefonlar

Dışarıdan bakıldığında tıpa tıp aynı donanıma sahip iki model, performans testinde hayli farklı iki performans çizgisiyle karşımıza çıkabiliyor. Böyle bir tablonun temel nedeni ise üreticilerin kullandığı mimari ve yazılımdan kaynaklanıyor.

Basit bir şekilde örneklemek gerekirse, telefonlarda kullanılan soğutma sistemleri bile performans tarafında önemli farklılıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Hal böyle olunca, teknik donanımdan ziyade, telefonun mimarisi ve diğer detayları da önem kazanıyor.

Akıllı telefon alacaklara tavsiyeler

Peki son çıkan akıllı telefonlar da işin içerisine dahil edildiğinde en güçlü telefonlar hangileri?

AnTuTu geçtiğimiz günlerde akıllı telefonlarda performans listesini güncelledi. Bizler de bu listeyi okurlarımızla paylaşmak istedik. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en güçlü akıllı telefonlar listemizi le başbaşa bırakalım.

En güçlü akıllı telefonlar!

Huawei P30 Pro

RAM + Dahili Depolama: 8GB + 256GB
CPU Puanı: 109294
UX Puanı: 64079
3D Puanı: 114557
Ortalama Puanı: 300789