Antartika buzullarında radyoaktif maddeler bulundu

radyoaktif madde

Dünyanın en gizemli yerlerinden birisi olarak görülen Antartika buzullarında radyoaktif maddeler ile ilgili bazı izler bulundu. Bu izlerin nereden geldiği ile ilgili bazı tahminler bulunsa bile, bunun henüz net olmadığını söyleyebiliriz. İşte haberimizin detayları.

Yaklaşık olarak 13 milyar yaşında olan evrenin henüz tam olarak gizemi çözülebilmiş değil. Kimileri evrenin sürekli genişlemesine rağmen Dünya gibi gezegenleri oluşturmadığını söylüyor. Bütün bu tartışmaları bir kenara bırakırsak, daha önceden oluşmuş Dünya gibi gezegenlere bazı radyoaktif maddelerin yoğun olarak düşmüş olabileceğini söyleyebiliyoruz.

Radyoaktif maddeler Dünya’ya ne zaman düştü?

Physical Review Letters dergisine kabul edilen araştırmaya göre ekip, Antartika’da bulunan karların bir kısmını getirerek laboratuvar ortamında eritti. Daha sonra bu karların altında kalmış olan radyoaktif maddeler çözümlenmeye çalışıldı.

kutuplar radyoaktif

Elde edilen tüm bu radyoaktif maddeler ilk gelen bilgilere göre Süpernova kaynaklı. Yoğun miktarda demir bulunan bu Süpernova parçaları, Dünyanın Antartika bölgesine düştü. Bu bölgede karların birikmesi ile birlikte Süpernova tozlarıda  gözden kayboldu.

Güneş sisteminin çevresini saran kozmik perdeler, bu tozlar sayesinde artık gizem olmaktan çıkabilir. Peki sizce de bu tür Süpernova kaynaklı radyoaktif tozlar, evrenin gizemini çözme konusunda bizlere destek sunacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.

Dünyanın en ince Altını üretildi!